Hopp direkte til innhold

Frokostglass med yoghurt, bær og honningristede havregryn

Bilde av to frokostglass med honning.
Havregryn er naturlig glutenfritt, og gir god tekstur i denne lette, friske frokosten.

Passer også godt som en frisk dessert!

Ingredienser per porsjon

  • 3 ss havregryn (lettkokte/små)
  • ½ ts honning
  • 1 ½ dl friske bringebær
  • 1 ½ dl friske blåbær
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts flytende honning til topping

Fremgangsmåte:

Rist havregrynene i tørr stekepanne til de får litt brunfarge. Ta stekepannen av platen, tilsett ½ ts honning og bland det hele raskt sammen.

Legg lagvis honningristede havregryn, yoghurt og bær i et høyt glass. Risle over 1 ts honning på bærene.

Næringsinnhold per porsjon:

Energi 324 kcal
Fett 9 g
Hvorav mettet fett 5 g

Karbohydrater

44 g
Tilsatt sukker 13 g
Fiber 9 g
Protein 12 g
Salt 0,2 g

Publisert 10.05.2016