Hopp direkte til innhold
Bilde av åtte ferdige kanelkuler på tallerken.

Lag gjerne dobbel porsjon, så kan du fryse ned halvparten. Kulene er raske å tine opp dersom du får uventet besøk.

Ingredienser til om lag 24 kuler

  • 175 gram mandelmel eller malte mandler
  • 75 gram sukker *
  • 1,5 ts malt kanel
  • 3 eggehviter
  • Melis

Fremgangsmåte

Bland sammen mandelmel eller malte mandler, sukker og kanel. Pisk eggehvitene til de begynner å bli stive. Vend eggehvitene inn med mandlene, og kna det sammen til en ganske fast deig. Tilsett mer eggehvite hvis det blir for tørt.

Fukt fingrene med kaldt vann og rull små, glatte kuler av deigen. Sett disse på en stor tallerken, med god avstand mellom kulene.

Sett tallerkenen i mikrobølgeovnen og sett ovnen på høy varme i 2 ½ - 3 ½ minutter. Flytt om på kulene to ganger underveis. Kulene skal være litt kokte, men fortsatt litt myke inni.

Kulene bør ikke bli veldig godt stekt, da blir de svært harde når de avkjøles. Skjær med en kniv under kulene for å få dem løs fra tallerkenen, og la dem bli kalde.

Sikt noen spiseskjeer med melis på en tallerken. Legg kanelkulene på en tallerkenen når de har blitt kalde. Rist lett for å dekke kulene fullstendig med melis.

Oppbevar kanelkulene i en lufttett boks. De blir harde med tiden, så det er en god idé å fryse noen, da de kan tines opp veldig fort.

*) Du kan også bruke annet søtstoff, som sukrin, hvis du ønsker en helt sukkerfri oppskrift.

Næringsinnhold pr stk. med fettredusert mandelmel

Energi 41 kcal
Fett 0,8 g
Hvorav mettet fett 0,07 g
Karbohydrater 4,3 g
Hvorav sukkerarter 4 g
Protein 4,3 g
Fiber 1,5 g
Salt 0,03 g

Næringsinnhold pr stk. med malte mandler

Energi 60 kcal
Fett 3,6 g
Hvorav mettet fett 0,3 g
Karbohydrater: 4,4 g
Hvorav sukkerarter 4,3 g
Protein 2,2 g
Fiber
0,9 g
Salt
0,03 g

Publisert 11.12.2013