Hopp direkte til innhold

Den store sluttedagen

Bilde av en sigarettsneip.
Helsegevinstene kommer fort når du slutter å røyke. Risikoen for å dø av lungekreft er f.eks. halvert etter fem år.

Tenker du på å slutte å røyke og snuse? Bli med på den store sluttedagen!

Du har sikkert tenkt på det mange ganger, kanskje har du prøvd å slutte før. Vi trenger alle en ekstra motivasjon for å stumpe røyken eller droppe snusen for godt. 

Den store sluttedagen

Den store sluttedagen er dagen da nordmenn over hele landet legger vekk røyk- eller snuspakken for godt. 

Slik får du hjelp til å slutte:

  • Veilederne på Slutta kan du ringe på tlf. 800 400 85. Veilederne er klare til å tilby sluttehjelp både på telefon og nett. 
  • Slutta-appen har et eget opplegg for snusslutt. Slutta-appen er en personlig hjelper og motivator for den som skal slutte med røyk eller snus. Appen gir daglige motivasjonsmeldinger, råd og tips, og den beregner fra dag til dag hvor mange kroner man sparer på å være tobakksfri.
  • Slutta – din røykeslutt på Facebook er en side for deling av erfaringer med røykeslutt. Helsedirektoratet er ansvarlig for siden. 
  • Mange av landets 200 frisklivssentraler, f.eks. i Volda, på Nesodden og på Hamarøy, gir deg hjelp til røykeavvenning, individuelt og/eller i grupper. Her finner du oversikt over alle landets frisklivssentraler.
  • Du kan dessuten snakke med fastlegen din om røyke- og snusslutt. Det kan hende du trenger hjelpemidler som nikotintyggis eller -plaster.

Røykeslutt har enorme helsegevinster. Og mange av dem kommer ganske raskt. 

Her kan du se hva som skjer i kroppen når du kutter ut røyken. 

I tillegg sparer du penger som kan brukes på f.eks. en ferietur eller noe du ønsker deg. Et fint motivasjonstriks er å legge pengene du sparer i et Norgesglass eller liknende. Da ser du hvor fort haugen vokser. Røyker du 20 om dagen, blir det over kr 35 000,- per år! 

Her finner du metoder og hjelpemidler for snus- og røykeslutt.

Her finner du kampanje- og informasjonsmateriell om røyk og snus.