LHL

Hopp direkte til innhold

Advarer mot SpilleAutomater.com

LHL er blitt gjort kjent med at flere lokallag har fått tilbud om å samarbeide med SpilleAutomater.com. Disse driver med ulovlig markedsføring og formidling av pengespill, og vi oppfordrer derfor alle lokallag til å unngå avtaler med denne og lignende virksomheter.

Ulovlig markedsføring av pengespill

LHL er blitt gjort kjent med at flere lokallag har fått tilbud om å samarbeide med SpilleAutomater.com, med tilbud om å ta del i Folkeandelen. Både Folkeandelen og SpilleAutomater.com driver ulovlig markedsføring, og lag og organisasjoner som inngår et samarbeid med denne typen spillselskap og markedsfører selskapet, kan selv bli holdt ansvarlig for å bryte markedsføring- og formidlingsforbudet.

Norsk Tipping har enerett

Som et tiltak for å regulere markedet for spilleautomater, ga Stortinget i 2003 Norsk Tipping enerett på å operere i dette markedet. LHL stiller seg bak denne enerettsmodellen som er vedtatt i Stortinget.

Modellen omfatter ikke ikke deltagelse i lokale bingoer, som vi vil oppfordre alle lokallag til aktivt å delta i som formålsmottaker. Dette gjelder selvsagt heller ikke LHL-lotteriet som reguleres av lotteriloven.

LHL og Norsk Tipping samarbeider

LHL har et tett og godt samarbeid med Norsk Tipping. I fjor fikk LHL over 11,4 millioner kroner fra Norsk Tipping. I tillegg vil vi fra neste år også få en del av overskuddet fra Norsk Tippings nye spill Nabolaget.

For å sikre forutsigbare inntekter fra spill i årene framover, er det viktig at alle lagene stiller seg bak Norsk Tipping, og ikke går i samarbeid med andre aktører.

Hva gjør du hvis laget blir kontaktet?

Dersom laget blir kontaktet av SpilleAutomater.com eller lignende aktører hvor det mistenkes ulovlige forhold, ta kontakt med Lotteritilsynet