LHL

Hopp direkte til innhold

Hjertestarter og førstehjelpskurs fra Vertikal Helse

Vertikal Helse tilbyr nå hjertestartere og førstehjelpskurs til LHLs lag og medlemmer.

I april 2017 godkjente LHLs landsstyre oppkjøp av Vertikal Helse AS. Formålet var å gi pasientene raskere og bedre helsehjelp, og å gjøre medisinsk kompetanse mer tilgjengelig for de som trenger det.

LHL og Vertikal Helse er i full gang med å se på hvordan oppkjøpet kan komme LHLs medlemmer til gode.

– LHLs medlemmer kan selvsagt i dag, på lik linje med alle andre, melde seg inn i Vertikal Helse og dermed få tilgang på medisinsk rådgivning og helseforsikring, sier generalsekretær Frode Jahren. På lengre sikt er målet å få på plass medlemskapsordninger som gir LHLs medlemmer særskilte fordeler og nye tilbud, men dette er lengre prosesser som krever landsmøtevedtak.

– I mellomtiden skal lagene og LHLs medlemmer få de tilbud og fordeler som er mulig som en konsekvens av det nye eierskapet. Tilbudet om hjertestarter og førstehjelpskurs er et eksempel på dette, sier Jahren.

Hjertestarter

Vertikal Helse tilbyr i en begrenset periode hjertestartere til kun 8 990,-. Førpris 13 480 eks mva.

Du kan bestille hjertestarter ved å klikke deg inn på Vertikal helses nettsider.

Kan redde liv

Hvert år er det over 2500 gjenopplivningsforsøk i Norge. 69 prosent skyldes hjertesykdom eller hjertefeil. Bare 10-15 prosent av disse overlever en hjertestans. De tre første minuttene etter hjertestans er kritiske - med en hjertestarter kan du redde liv. Vertikal Helse tilbyr en av markedets beste halvautomatiske hjertestarter – passer til bedrifter og privatpersoner.

Hvorfor bør jeg ha en hjertestarter?

Man vet aldri når tilfellet rammer, unge som gamle kan oppleve hjertestans. Ved en hjertestans kan man miste bevisheten etter kun få minutter. For hvert minutt som går, synker sjansen for overlevelse med cirka 10 prosent. Risiko for permanent hjerneskade er stor etter 4-5 minutter. Rask handling og kompetanse innen hjerte-lungeredning samt tilgang til hjertestarter er avgjørende for å redde liv.

Førstehjelpskurs

Hva ville du gjort dersom din kollega/venn eller samboer plutselig falt om livløs?

Mange føler seg nok usikre på hva man ville gjort i en slik situasjon.
2/3 av dødsfall på arbeidsplassen skyldes plutselig hjertestans eller andre hjerte-karsykdommer. Det er ikke bare eldre som rammes, ei heller bare syke hjerter.

Vertikal Helse leverer kurs til hele landet. Vi siker at alle som deltar på kurset tilegner seg god og enkel kunnskap i førstehjelp samt bruk av hjertestarter. Kursene er lagt opp slik at man kombinerer teoretisk undervisning med praktiske øvelser.

Våre kurs følger standarder etter anbefalinger fra Norsk Førstehjelpsråd. Man kan melde seg på i grupper eller enkeltvis.

Kursets innhold:

 • kjeden som redder liv
 • pasientundersøkelse
 • opptreden på skadested
 • stabilt sideleie
 • frie luftveier
 • hjertekompresjon/ innblåsinger
 • bruk av hjertestarter 
 • akutte sykdommer: hjerteinfarkt, hjerneslag og kramper
 • etter hendelsen 
 • praktiske øvelser

Kurset har en varighet på tre timer inkludert pauser. Vi spesialtilpasser gjerne innholdet med andre temaer (brudd, kutt, hodeskader og eller diabetes) hvis ønskelig.

Vertikal Helse tilbyr LHL medlemmer rabatterte priser på kurs:

 • Kurspris LHL-medlem kr 450,- (ordinær pris kr 550,-)
 • Pris for gruppe med inntil 15 deltakere til kr 5.500,- (ordinær pris kr 6.500,-)

Gå gjerne inn på Vertikal Helses nettsider for påmelding eller mer informasjon.