Hopp direkte til innhold

Advarer mot SpilleAutomater.com

LHL er blitt gjort kjent med at flere lokallag har fått tilbud om å samarbeide med SpilleAutomater.com. Disse driver med ulovlig markedsføring og formidling av pengespill, og vi oppfordrer derfor alle lokallag til å unngå avtaler med denne og lignende virksomheter.

Ulovlig markedsføring av pengespill

LHL er blitt gjort kjent med at flere lokallag har fått tilbud om å samarbeide med SpilleAutomater.com, med tilbud om å ta del i Folkeandelen. Både Folkeandelen og SpilleAutomater.com driver ulovlig markedsføring, og lag og organisasjoner som inngår et samarbeid med denne typen spillselskap og markedsfører selskapet, kan selv bli holdt ansvarlig for å bryte markedsføring- og formidlingsforbudet.

Norsk Tipping har enerett

Som et tiltak for å regulere markedet for spilleautomater, ga Stortinget i 2003 Norsk Tipping enerett på å operere i dette markedet. LHL stiller seg bak denne enerettsmodellen som er vedtatt i Stortinget.

Modellen omfatter ikke ikke deltagelse i lokale bingoer, som vi vil oppfordre alle lokallag til aktivt å delta i som formålsmottaker. Dette gjelder selvsagt heller ikke LHL-lotteriet som reguleres av lotteriloven.

LHL og Norsk Tipping samarbeider

LHL har et tett og godt samarbeid med Norsk Tipping. I fjor fikk LHL over 11,4 millioner kroner fra Norsk Tipping. I tillegg vil vi fra neste år også få en del av overskuddet fra Norsk Tippings nye spill Nabolaget.

For å sikre forutsigbare inntekter fra spill i årene framover, er det viktig at alle lagene stiller seg bak Norsk Tipping, og ikke går i samarbeid med andre aktører.

Hva gjør du hvis laget blir kontaktet?

Dersom laget blir kontaktet av SpilleAutomater.com eller lignende aktører hvor det mistenkes ulovlige forhold, ta kontakt med Lotteritilsynet

Publisert 15.12.2015