Hopp direkte til innhold

Stavgang og lungesyke

Prosjektet undersøkte om stavgang er en egnet mosjons- og treningsform for pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom.

Prosjektleder: Ulla Pedersen

Status: Avsluttet

Varighet: 2003 - 2004

LHL er sammen med Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund (NMBF) og Norges diabetesforbund (NDF) drivkraften bak et tiltak som kalles "Folkebevegelsen", der stavgang er et viktig aktivitetstilbud. Dette prosjektet undersøkte om stavgang kan være en egnet mosjons- og treningsform for pasienter med kronisk obstruktiv lungesykdom.

Vi fant at stavgang virket på lik linje med annen trening. Så, ingen "supertrening", men du kan bruke det for å variere.

Prosjektgruppe

  • Ulla Pedersen, LHL-klinikkene Glittre - prosjektleder
  • Agnete Dalelid, LHL-klinikkene Glittre

Ekstern finansiering

Prosjektet har mottatt ekstern finansiering fra Fond til etter- og videreutdanning av fysioterapeuter og fra Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering.

Publisert 04.04.2014

Publikasjoner

U Pedersen, A Hagelsteen Dalelid. Nordic Walking and endurance training in COPD. 16th annual ERS congress, München (2006).

U Pedersen, A Hagelsteen Dalelid. Er gåstaver ("Nordic Walking") en egnet treningsmetode for pasienter med kols? Nordisk kongress for fysioterapeuter inom respirationsområdet, Malmø 9 - 10 november (2006). Les rapporten.