Hopp direkte til innhold

Adgang for alle? (2007)

Et prosjektet som skulle det gjøre mulig for alle å delta på arrangement i LHL Hadsels aktivitetshus.

Prosjektleder: Bjørn Torseth, LHL Hadsel

Status: Avsluttet

Varighet: 2008 - 2009

LHL Hadsel hadde anskaffet et hus i Melbu sentrum til bruk for aktiviteter av alle slag. Med møtelokaler i andre etasje var huset ikke tilgjengelig for rullestolbrukere og andre som ikke greier å gå trapper. Løsningen ble å installere en trappeheis. Det ble søkt om Extra-midler over to år fra Helse og Rehabilitering.

Gjennomføring

Med 419 000 kroner innvilget i prosjektstøtte ble ombyggingen satt i gang. Straks dukket det opp utfordringer, som ikke var kalkulert inn på budsjettet for 2008. Trappeheisen førte med større ombygging av inngangspartiet, og det kom flere krav til brannsikring, blant annet om bytte til branndører flere steder i huset.

Laget tok opp et midlertidig banklån for å være à jour med framdriftsplanen. Extra-bevilgningen for år to på 114 000 kroner gjorde at laget kunne innfri lånet.

Resultat

LHL Hadsel har stor aktivitet i huset. I tillegg har laget inngått samarbeid blant annet med Hadsel kommune, Hadsel videregående skole og "seniorklubben". Det er følgelig stor aktivitet i huset, og trappeheisen gjør at alle kan delta på det de ønsker. Det har blitt "Adgang for alle!"

 

Last ned sluttrapport