Hopp direkte til innhold

Til fjells (2008)

Åpning av den nye traseen.

Dette prosjektet skulle sørge for at veien inn til en mye brukt foreningshytte på fjellet fikk en standard tilpasset funksjonshemmede.

Prosjektleder: Randi Lund

Status: Pågående

Prosjektperiode: 2009. 

Hytta "Fjellro" på Nysetra i Skjåk eies av Skjåk Handikaplag, og både den og fiskeplassen er tilpasset funksjonshemmede. Fra hytta til en fiskeplass med kiosk og fjellstue, 2,6 km unna, hadde folk i bygdabygget vei, stort sett på dugnad. For at veien skulle kunne benyttes av rullestolbrukere og andre som trenger slett vei, måtte den asfalteres. Det måtte gjøres profesjonelt. Prisanslag i million kroner!

Gjennomføring

Lag og foreninger i bygda gikk sammen om å skaffe penger. Skjåk kommune, Lom og Skjåk Sparebank, og 3 frivillige lag bidro med halvparten. LHL Skjåk søkte om, og fikk, 500 000 kroner i Extramidler. Dermed kunne Mesta kjøre i gang asfalteringsmaskinene.

Resultat

Veien er mye i bruk. Rullestoler og rulatorer glir lett på asfalten, og rulleskibrukere gir veien toppkarakter. Hytta "Fjellro" har blitt enda mer attraktiv etter at traseen ble ferdig. Også beboere på Skjåk Alders- og Sjukeheim har vært på flere dagsutflukter til hytta og gått turer på veien.

Sluttrapporten fra prosjektet kan du laste ned her. Kopi av medieoppslag ligger vedlagt.