Hopp direkte til innhold

Når hvert minutt teller kan en hjertestarter redde liv

Visste du at det dør nesten 6 000 personer i Norge hvert år av plutselig og uventet hjertestans? Med en hjertestarter med en video som enkelt viser deg hva du skal gjøre hvis situasjonen skulle oppstå, kan du redde liv.

Oppsiktsvekkende økning i antall hjertestans

Rundt 500 unge mellom 25 og 44 år blir årlig innlagt på sykehus med infarkt. Tall fra Folkehelserapporten viser en bekymringsfull økning i antall førstegangstilfeller av hjerteinfarkt – noe som taler for at kunnskapen om hjerteinfarkt bør økes.

74 prosent kan reddes med hjertestarter

Alle burde ha en hjertestarter lett tilgjengelig. Av alle som blir rammet av hjertestans kan nemlig hele 74 prosent være reddet innen tre minutter, dersom de får riktig hjelp.

Skulle en situasjon oppstå tar det tid før medisinsk personell når frem til ulykkesstedet. Hjertestarteren kan være avgjørende for om man overlever eller ikke. Med en hjertestarter tilgjengelig kan du påvirke statistikken til å se svært annerledes ut for mennesker som opplever hjertestans.

Foruten hjertestartere som brukes i sykehus, finnes det i dag både mindre og mobile hjertestartere – som er svært enkle i bruk. Stadig flere hjertestartere har blitt halvautomatiske, noe som gjør at du ikke trenger å lese hjerterytmen for å bedømme om sjokk skal gis.

Hjertestarter med videovisning

Vår nye samarbeidspartner Defibtech, har et bredt tilbud innen moderne hjertestartere. I forbindelse med samarbeidet har vi blitt distributør av flere nye hjertestartere – blant annet hjertestarteren Lifeline VIEW, som baserer seg på det siste innen moderne teknologi.

Lifeline VIEW er en kompakt hjertestarter med interaktiv skjerm. Den tar liten plass og veier kun 1,4 kilo med batteri installert. Dette er dessuten den første og eneste hjertestarteren i markedet med en interaktiv fargeskjerm, som viser steg-for-steg videoer på norsk med hjerte-lunge-redning og ekstern defibrillering.

Å bruke Lifeline VIEW er som å ha en personlig instruktør ved din side. Videoen gir tydeligere instruksjoner, bedre veiledning og sikker bruk – i tillegg til bedre sikkerhet i miljøer med mye støy, der stemmemeldinger kan være vanskelig å høre.

Du kan også være trygg på at enheten er lett å vedlikeholde og alltid klar for bruk. Lifeline VIEW kjører nemlig omfattende selvtester daglig for å sikre at maskinen fungerer som den skal. Dette vises med et sterkt grønt, blinkende lys fra lysdioden.

Så dersom en hjertestans plutselig inntreffer kan du til enhver tid være trygg på at hjertestarteren er klar til bruk.

Fast lav pris på hjertestartere

LHL Førstehjelp er autorisert av Defibtech LLC i USA som norsk importør og distributør av alle typer Defibtech hjertestartere i Norge.

Gå til nettbutikken

 

Meld deg på et livreddende kurs

Vår HMS-avdeling setter sammen kurs tilpasset bedriftenes risikoanalyse og behov. Vi tilbyr kurs innen førstehjelp, hjertestarting, brannvern og elektro. Kursene holdes av kompetent helsepersonell med relevant bakgrunn fra akuttmedisin og førstehjelp.

Les mer om våre kurs