-Hvorfor valgte du å bli hudlege?
-Jeg har siden medisinstudiet vært spesielt interessert i hud. Huden er kroppens største organ, og kan vise tegn på sykdommer i indre organer, mangeltilstander, og en rekke forskjellige sykdommer som primært oppstår i huden. Det er også noe av det vi ser først når vi møter andre mennesker, og hudsykdommer har en stor påvirkning på pasientens liv.
-Hvor lenge har du jobbet som dette?
-Jeg begynte å jobbe som lege i spesialisering i hud i 2010.
-Hva er hudlegens viktigste arbeidsoppgaver?
-En hudlege er spesialist på sykdommer i hud, hår, negler og seksuelt overførbare sykdommer. På Forusakutten kan vi kan altså diagnostisere og behandle sykdommer med medisiner, medisinske kremer eller gjennomføre mindre operasjoner der det er nødvendig, som for eksempel ved behandling av hudkreft og fjerning av føflekker.
Jeg er opptatt av god kommunikasjon, at pasienten opplever å bli «sett» og samtidig får en effektiv behandling.
-Så det er en ganske grundig utdannelse man skal gjennom for å bli hudlege?
-Ja, for å bli hudlege starter man med seks år medisinstudier, deretter cirka 1,5 års turnustjeneste, før man går igang med fem år som lege i spesialisering i hud.
-Kan du beskrive en ganske typisk arbeidshverdag for deg?
-Jeg ser daglig pasienter med en rekke forskjellige plager, alt fra akne til alvorlige former for hudkreft, noe som gjør min dag interessant og variert. På èn dag kan jeg gjøre kirurgiske inngrep, injeksjoner ved for eksempel hårtap eller arr og frysebehandling av alt fra solskader til «skin tags». I tillegg kan det tas vevsprøver, eller hjelpe pasienter med behandlingsplaner for sine hudplager.
-Hvorfor vil du anbefale folk å komme til deg på Forusakutten?
-Pasienten skal møte faglig kompetanse og samtidig føle seg ivaretatt. Jeg er opptatt av god kommunikasjon, at pasienten opplever å bli «sett» og samtidig får en effektiv behandling.