Forusakutten

Hopp direkte til innhold
Mage og tarm

Gastroenterologi

Gastroenterologi er den medisinske grenen som omhandler fordøyelsessystemet.

Pris gastroskopi
3 900,-
Pris koloskopi
5 400,-
Ansvarlig lege:
Hazem Hassan
  • Ventetid: Kort ventetid

Sykdommer i fordøyelseskanalen omfatter organer fra munn, via spiserør og tarmer til anus. Vår gastroenterolog har spesielt fokus på diagnostisering av kreft ved hjelp av skopi, som er et kamera montert på en fiberoptisk kabel. En skopi utføres enten oralt (gastroskopi) eller rektalt (koloskopi).

Kort beskrivelse

Gastroskopi

Et gastroskop er en ca 1 meter lang kabel med kamera i enden. Ved hjelp av dette instrumentet kan en undersøke spiserør, magesekk og tolvfingertarm.

Du kan ikke spise eller drikke de foregående 6 timer før en undersøkelse. Røyking senest to timer før undersøkelsen.

Koloskopi

Et koloskop er en halvannen meter lang kabel med kamera i enden. Ved hjelp av dette instrumentet kan en undersøke hele tykktarmen og de nedre deler av tynntarmen. Man kan også foreta mindre kirurgiske inngrep ved hjelp av koloskopet.

I forkant av undersøkelsen må tarmene tømmes. Informasjon om dette gis av legen.

Våre spesialister

Hazem Hassan

Hazem Hassan

Gastrokirurg

Godkjent spesialist i Norge i generell kirurgi fra 2009. Han startet sin kirurgiske karriere i 1998, og har arbeidet ved mange ulike kirurgiske avdelinger.

Han har gjennomført en rekke operasjoner innenfor generell kirurgi; gastroenterologi, karkirurgi og urologi. Han har arbeidet som overlege på kirurgisk gastroenterologisk avdeling på Herlev Hospital i Danmark fra 2009 og frem til nå.

Priser

  • Tillegg for biopsi (vevsprøve) kr 600
  • Tillegg for fjerning av polypper kr 800