Hopp direkte til innhold

Vi holder åpent, med strenge smitteverntiltak

Time til korona-test bestilles på telefon 52 69 69 69. 

Forusakutten setter ikke vaksiner fra Johnson & Johnson (Janssen-vaksinen). Det er heller ikke mulig å bestille konsultasjon for vurdering til vaksinering.

Viktig melding
Annet

Covid-19 test / Koronatest

Forusakutten utfører koronatest (Covid-19) på symptomfrie personer. Sitter du i karantene/isolasjon eller er nærkontakt med en smittet må du bestille PCR-test via din kommune sitt testsenter.

PCR-test
1 495,-
Antigen hurtigtest
750,-
  • Ventetid: Kort

Vi tilbyr to typer koronatester ved Forusakutten

  • PCR-test
  • Antigen hurtigtest

Testene er godkjent av norske helsemyndigheter og vi utfører testing i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.

Dersom du skal til utlandet, må du først finne ut hvilken test landet krever. Se informasjon UDs reiseinformasjon på regjeringen.no

Det er variasjoner i hvilken koronatest som kreves og hva dokumentasjonen skal inneholde, dette bestemmes av innreiseland og flyselskap. Du er selv ansvarlig for å bestille riktig test og dokumentasjon.

Vi følger gjeldende retningslinjer fra FHI og disse vil kunne endre seg dersom det kommer oppdateringer/nye føringer.

Kunder av Forusakutten bedriftshelsetjeneste har prioritert tilgang (med forberhold om ledig testkapasitet).

Slik gjør du:

  1. Hvilke krav gjelder for deg? (type test, dokumentasjon, når må du ha den)
  2. Ring oss på telefon 52 69 69 69 for bestilling
  3. Møt opp til avtalt tidspunkt. Teststasjon/telt er på baksiden av Trim Towers (nord-øst)
  4. PCR-test: resultat kan ta opptil 48 timer grunnet kapasiteten på eksternt laboratorie. Testresultatet finner du på helsenorge.no og furstpasient.no.
  5. Antigen hurtigtest: Resultatet er klart etter 15-25 minutter og du kan få utlevert bekreftelsen på teststasjon/telt. Resultatet kan også registreres elektronisk på Helsenorge. Dersom du ønsker det gir du beskjed til oss. 

Kort beskrivelse

For bedrifter

Korona-test for arbeidere i Norge hvor arbeidsgiver krever det
Noen utdanningsinstitusjoner og arbeidsplasser krever at du har tatt en PCR-test selv om du ikke har symptomer, som et bevis på at du ikke har korona.

Korona-test for deg som skal på reise
Flere flyselskaper og reisemål krever nå en attest med et negativt Covid-19 resultat. Testen må tas en kort periode før avreise. Vi tilbyr attest både på norsk og engelsk. 

  • Første prøve må du ta umiddelbart etter at du har ankommet Norge. Dersom du vet du har blitt eksponert for smitte - skal første test tas på ca. dag 3.
  • Andre prøve kan tidligst tas på ca. dag 5 etter ankomst. Dersom du har hatt kjent eksponering for smitte skal prøve nr. 2 tas på dag 7.

Vi kan hjelpe dere med tiltak innen smittevern.

Forusakutten bedriftshelsetjeneste er opptatt av forebyggende smittevern. Les om hva vi kan bistå med:

SMITTEVERNSRÅD OG -BISTAND