Sandnes og Stavanger

Hopp direkte til innhold

Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern. Har du vært utenlands, har du feber eller luftveissymptomer? Ring oss for nærmere avklaring på 52 69 69 69 så får du tilbud om video- eller telefonkonsultasjon

Vi fortsetter med videokonsultasjoner hos våre allmennleger. Bestill på telefon 52 69 69 69.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding
Mage og tarm

Mage- og tarmutredning

Vi tilbyr endoskopiske undersøkelser som gastroskopi, koloskopi, sigmoidoskopi og rektoskopi som ledd i utredning av plager fra fordøyelsessystemet.

Fritt behandlingsvalg
Egenandel
375,-
Med henvisning betaler du kun offentlig egenandel. Du kan også bestille privat, da er prisen kr 3 900 for gastroskopi og kr 5 400 for koloskopi.
Ansvarlig lege:
Hazem Hassan
  • Ventetid: Kort ventetid

Gastroenterologi er den medisinske grenen som omhandler fordøyelsessystemet. 

Sykdommer i fordøyelseskanalen omfatter organer fra munn, via spiserør og tarmer til anus. Vår gastroenterolog har spesielt fokus på diagnostisering av kreft ved hjelp av skopi, som er et kamera montert på en fiberoptisk kabel. En skopi utføres enten oralt (gastroskopi) eller rektalt (koloskopi).

Vi kan utrede for: Cøliaki, Crohns sykdom, Diare, Fordøyelsesplager, Forstoppelse, Glutenintoleranse, Halsbrann, Irritabel tarm, Kreftsykdom i mage og tarm, Magesår, Polypper i tarm og Ulcerøs kolitt.

Kort beskrivelse

Utredning av mageplager består i klargjøring av sykehistorie, kroppsundersøkelse, laboratorieundersøkelser og bildediagnostikk.

Behandlingsdetaljer

Gastroskopi

Et gastroskop er en bøyelig slange med et innebygd kamera som benyttes til å undersøke spiserør, magesekk og første del av tynntarm. Forberedelse til undersøkelse innebærer faste (ikke spise/drikke) minst 6 timer før undersøkelsen. Man får lokalbedøvelse i svelget og ligger på siden mens man blir undersøkt. Selve undersøkelsen tar mellom 5-7 minutter. Det er mulig å ta vevsprøver fra slimhinnen.

Koloskopi / Sigmoidoskopi 

Et koloskop er en bøyelig slange med et innebygd kamera som benyttes til å undersøke tykktarmen. Undersøkelsens varighet er vanligvis 20–30 minutter, men er avhengig av tømmingsgrad, lengde og beliggenhet. Det er mulig å ta vevsprøver av slimhinnen.

Rektoskopi

Gjennomføres med et stivt skop for å undersøke endetarmen og nedre del av tarmen. Undersøkelsens varighet er vanligvis 10-15 minutter

Våre spesialister

Hazem Hassan

Hazem Hassan

Spesialist i gastrokirurgi og generell kirurgi

Forusakutten

Godkjent spesialist i Norge i generell kirurgi fra 2009. Han startet sin kirurgiske karriere i 1998, og har arbeidet ved mange ulike kirurgiske avdelinger.

Han har gjennomført en rekke operasjoner innenfor generell kirurgi; gastroenterologi, karkirurgi og urologi. Han har arbeidet som overlege på kirurgisk gastroenterologisk avdeling på Herlev Hospital i Danmark fra 2009 og frem til nå.

Priser

  • Tillegg for biopsi (vevsprøve) kr 600
  • Tillegg for fjerning av polypper kr 800