Sandnes og Stavanger

Hopp direkte til innhold

Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern. Har du vært utenlands, har du feber eller luftveissymptomer? Ring oss for nærmere avklaring på 52 69 69 69 så får du tilbud om video- eller telefonkonsultasjon

Vi fortsetter med videokonsultasjoner hos våre allmennleger. Bestill på telefon 52 69 69 69.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding
Urologi

Trang forhud Fimose

Trang forhud kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating. Trang forhud kan behandles med en mindre operasjon.

Fritt behandlingsvalg
Egenandel
375,-
Med henvisning betaler du kun offentlig egenandel. Du kan også bestille privat, da er prisen kr 7500
Ansvarlig lege:
Inga Norunn Jacobsen

Kort beskrivelse

Trang forhud hos barn

I guttens første leveår er det alminnelig at forhuden ikke kan trekkes tilbake. Dette skyldes at åpningen i forhuden er for liten og at det er små sammenvoksninger mellom forhudens innside og penishodet. Dette løser seg oftest innen barnet når puberteten. Operasjon er derfor sjeldent nødvendig. Er forhuden svært trang slik at det er vanskelig å tisse eller at det stadig blir betennelser kan operasjon vurderes.

Trang forhud hos voksne

Trang forhud kan oppstå i voksen alder. Vanligste årsak er en autoimmun betennelsestilstand. Huden blir rød og irritert med sårdannelser. Etter hvert blir forhuden fortykket og trang og vanskelig å trekke tilbake. Renhold blir vanskelig og seksuell aktivitet kan bli smertefull. Tilstanden kan også gripe over på urinrøret og blokkere vannlatningen. Tilstanden kan ofte lindres med sterke kortisonsalver. Ved uttalte plager bør forhuden fjernes med en omskjæring.

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes – en såkalt omskjæring.

Våre spesialister

Inga Norunn Jacobsen

Inga Norunn Jacobsen

Spesialist generell kirurgi, urologi og ortopedi

Forusakutten

Utdannet som lege ved Universitetet i Bergen, ferdig i 1985. Har senere spesialisert seg innen fagområdene generell kirurgi og urologi i 2005, og ortopedi i 2009.

Har jobbet ved Stavanger Universitetssykehus siden 1994, innenfor Urologisk seksjon, generell kirurgisk avdeling, samt ortopedisk avdeling.