Hopp direkte til innhold
Foto: Shutterstock

Fritt behandlingsvalg og LHL

Flere av LHL sine utredninger og behandlinger er godkjent for fritt behandlingsvalg. Dersom du ønsker utredning eller behandling hos oss må du følge stegene som beskrevet under.

Slik velger du LHL for din utredning eller behandling

Steg 1: Henvisning

Før du kan få hjelp i spesialisthelsetjenesten trenger du en henvisning fra din fastlege. Etter at legen har henvist deg til et sykehus med vurderingsrett avgjøres det om du har rett til behandling eller ikke.

Steg 2: Velg behandlingssted

For å velge LHL har du to alternativer. Du kan finne oss i tjenesten Velg behandlingssted, eller du kan ringe oss på 67 02 30 00. Trenger du bistand kan du også ringe 800 43 573 for å få råd og veiledning.

Steg 3: Henvisningen sendes

Etter at du har valgt behandlingssted sender saksbehandleren henvisningen til oss. Alternativt kan du få henvisningen fra saksbehandleren og sende den til oss på egenhånd. 

Steg 4: Svar fra behandlingsstedet

Innen 10 virkedager etter at vurderingssykehuset har mottatt henvisningen skal de gjøre en vurdering og deretter gi deg et svar per brev (et rettighetsbrev). Dersom du har rett til helsehjelp vil det i dette brevet stå informasjon om frist for når helsehjelpen senest skal starte, samt tidspunkt for oppmøte. Det er lurt at du sender en kopi av rettighetsbrevet til oss slik at vi kan purre på sykehuset med vurderingsrett dersom vi ikke mottar henvisningen.

Velkommen til oss!

Publisert 12.12.2017