LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold
Plastikk kirurgi

Brystløft Mastopexi

Gjennom et brystløft kan vi fjerne overflødig hud og stramme opp brystet slik at det får tilbake noe av sin opprinnelige form og størrelse.

Pris
39 800,-
Første konsultasjon
Gratis
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.
 • Ventetid: Kort ventetid til konsultasjon, 2-4 uker til operasjon
 • Sykemelding: Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeidet i en tilsvarende tidsperiode.

Brystløft kan være aktuelt i flere sammenhenger:

 • Hvis du har gått drastisk ned i vekt
 • Som supplement til rekonstruksjon av bryst etter brystkreft. Det rekonstruerte brystet har vanligvis en fastere form enn det friske. Ved å foreta et brystløft på det friske brystet blir det mer symmetri mellom de to.
 • Hvis brystene med tiden har fått et naturlig heng og du ønsker å løfte brystene. Det er naturlig at brystene endrer størrelse og form med alderen. Graviditet, amming og store endringer i vekt bidrar også til endring i størrelse, form og plassering, og slapt brystkjertelvev (hengebryster).

Kort beskrivelse

Før du gjennomgår en plastikkirugisk rekonstruksjon etter et stort vekttap er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Passer ikke for

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og tilbake i normalvekt.

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med brystløft fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Om forløpet

Forberedelser

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet.

Du bør være i god fysisk form. Hvis du røyker må du slutte minimum fire uker før operasjonen. Du kan heller ikke røyke de første fire ukene etter operasjonen. Unngå alkohol det siste døgnet før operasjonen.

De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

I god tid før operasjonen hjelper vi deg med å ta nødvendige mål til en kompresjons-BH som du skal bruke etter operasjonen. Denne kan du kjøpe hos oss eller hos en bandasjist. Kompresjons-BH reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske (seromer, og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Faste

Du kan spise som vanlig inntil midnatt kvelden før operasjonen. Deretter må du faste. Det betyr at du også må unngå røyk, snus, tyggegummi, drops og annet.

Selve dagen

Dette må du huske før du drar hjemmefra:

 • Dusj og ta på deg rent tøy.
 • Ikke bruk kremer, bodylotion eller parfyme.
 • Ikke bruk sminke eller neglelakk.
 • Fjern kunstige negler.
 • Ta av smykker og piercing, og legg de igjen hjemme.
 • Ikke barber legger eller underliv (det øker faren for infeksjon). Hvis du har hårvekst i selve området som skal opereres kan du klippe det.

Under operasjonen

Du er i full narkose under inngrepet.

Kirurgen fjerner overskuddshud, omformer brystets fett- og kjertelvev slik at brystet kan løftes på brystveggen. Deretter draperes huden rundt brystvevet. Brystkjertelvevet og huden sys igjen med selvoppløsende tråd slik at resultatet blir optimalt.

Rett etter operasjonen tar vi på deg spesialtilpasset BH som du anskaffet i forkant av operasjonen. Deretter plasseres du på oppvåkningsavdelingen.

Operasjonen tar rundt to timer.

Etter

Når du våkner etter operasjonen vil du være koblet til

 • en venekanyle i armen, hvor du får væske og eventuelle medisiner
 • en klype på fingeren som måler oksygenopptaket

Du blir liggende på oppvåkningsavdelingen mellom to og fire timer. Deretter føres du inn på rommet ditt.

De fleste reiser hjem dagen etter inngrepet.

Kompresjonsbehandling

Den spesialtilpassede brystholderen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du ha på deg dag og natt de første fire ukene, og deretter på dagtid i ytterligere to uker.

Forebygging av blodpropp

For å unngå komplikasjoner som blodpropp er det det viktig at du kommer deg opp av sengen så raskt som mulig og beveger deg. Følg rådene og øvelsene du fikk informasjon om før operasjonen, men unngå å få strekk på operasjonssåret.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse skal du bruke for å redusere faren for blodpropp så lenge det er nødvendig.

Smerter

De første dagene etter operasjonen kan du kjenne en sviende smerte. Hvis du har vondt kan du få smertestillende tabletter.

Arr

All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

Oppfølging

En ukes tid etter hjemkomsten kommer du til oss for kontroll hos sykepleier. Etter en måned får du en siste og avsluttende kontroll hos lege.

Risiko

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved brystløft er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig.

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.