LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold
Plastikk kirurgi

Lårplastikk

Løs og hengende hud på innsiden av lårene kan oppleves kosmetisk skjemmende og i noen tilfelle også gi sårdannelser og smerter. Med lårplastikk fjerner vi overskuddshud slik at huden strammes opp.

Pris
44 500,-
Første konsultasjon
Gratis
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.
  • Ventetid: Kort ventetid til konsultasjon, 2-4 uker til operasjon
  • Sykemelding: Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeid i en tilsvarende tidsperiode.

Når du går mye ned i vekt kan det resultere i at du får overflødig hun på innsiden av lårene. Dette lar seg ikke trene bort. Den naturlige aldringsprosessen gjør også at huden mister elastisitet, blir løsere og etterhvert kan begynne å henge. Da kan vi fjerne overskuddshuden med kirurgi.

Hvis du har mye underliggende fettvev i tillegg til overflødig hud kan det være hensiktsmessig å kombinere lårplastikk med fettsuging.

Kort beskrivelse

Før du gjennomgår en plastikkirugisk rekonstruksjon etter et stort vekttap er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Passer for

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med lårplastikk fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Passer ikke for

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og er tilbake i normalvekt.

Behandlingsdetaljer

Kirurgene våre har lang erfaring med plastikkirurgi etter vektreduksjon. De bruker de beste og mest moderne metodene. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner. Hvis du har mye underliggende fettvev i tillegg til overflødig hud kan det være hensiktsmessig å kombinere lårplastikk med fettsuging.

LårplastikkLårplastikk. Illustrasjon: Molly Borman

Om forløpet

Forberedelser

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet.

Du bør være i god fysisk form. Hvis du røyker må du slutte minimum fire uker før operasjonen. Du kan heller ikke røyke de første fire ukene etter operasjonen. Unngå alkohol det siste døgnet før operasjonen.

De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

I god tid før operasjonen hjelper vi deg med å ta nødvendige mål til en kompresjonsbukse som du skal bruke etter operasjonen. Denne kan du kjøpe hos oss eller hos en bandasjist. Buksen reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske (seromer), og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Faste

Du kan spise som vanlig inntil seks timer før operasjonen. Deretter må du faste. Det betyr at du også må unngå røyk, snus, tyggegummi, drops og annet.

Selve dagen

Dette må du huske før du drar hjemmefra:

  • Dusj og ta på deg rent tøy.
  • Ikke bruk kremer, bodylotion eller parfyme.
  • Ikke bruk sminke eller neglelakk.
  • Fjern kunstige negler.
  • Ta av smykker og piercing, og legg de igjen hjemme.
  • Ikke barber legger eller underliv (det øker faren for infeksjon). Hvis du har hårvekst i selve området som skal opereres kan du klippe det.

Under operasjonen

Du er i full narkose under inngrepet.

Kirurgien lager et snitt som strekker seg fra lysken til knehasen på innsiden av låret ditt. Deretter fjernes overflødig hud og fettvev som du har i dette området. Til slutt sys huden sammen med en selvoppløsende tråd.

Operasjonen tar rundt 1,5 timer.

Rett etter operasjonen tar vi på deg kompresjonsbuksen som du anskaffet i forkant av operasjonen. Deretter føres du inn på postoperativ avdeling (oppvåkningsavdeling).

Etter

Når du våkner etter operasjonen er du koblet til

  • en venekanyle i armen, hvor du får væske og eventuelle medisiner
  • en klype på fingeren som måler oksygenopptaket

Du blir liggende på oppvåkningsavdelingen mellom to og fire timer før du blir ført inn på rommet ditt.

De fleste reiser hjem dagen etter inngrepet.

Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbuksen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du bruke dag og natt de første to ukene, og deretter på dagtid i fire uker.

Forebygging av blodpropp

For å unngå komplikasjoner som blodpropp er det det viktig at du kommer deg opp av sengen og beveger deg så raskt som mulig etter operasjonen. Følg rådene og øvelsene du fikk informasjon om før operasjonen, men unngå å få strekk på operasjonssåret.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse reduserer faren for blodpropp og skal brukes så lenge det er nødvendig. Det er vanlig å bruke støttestrømpene en ukes tid.

Smerter

De første dagene etter operasjonen kan du kjenne en sviende smerte. Hvis du har vondt får du smertestillende tabletter.

Arr

All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

Oppfølging

En ukes tid etter hjemkomsten kommer du til oss for kontroll hos sykepleier. Etter en måned får du en siste og avsluttende kontroll hos lege.

Risiko

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved lårplastikk er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig. Etter lårplastikk er det spesielt viktig å unngå infeksjon i det opererte området. Derfor bør du dusje etter hver gang du har hatt avføring.

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.