LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold
Plastikk-kirurgi

Utstående ører

Hvis du har utstående ører kan vi ved hjelp av kirurgi få ørene til å sitte tettere inntil hodet.

Pris
21 500,-
Første konsultasjon
Gratis
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.
Ansvarlig lege:
Ingeborg Rydningen
  • Ventetid: Kort ventetid
  • Sykmelding: Siden operasjon av utstående ører regnes som en kosmetisk operasjon har du ikke rett til sykemelding. Vi anbefaler likevel at du venter fra en til fire uker før du går tilbake på jobb, avhengig av hva slags arbeid du har.

Utstående ører er vanligvis en medfødt tilstand. Årsaken er som regel at ørefolden (antihelix) er underutviklet, at øreskålen er for stor eller en kombinasjon av de to. Tilstanden kan gjelde kun det ene øret eller begge.

En korrigering av ørene gjennom en øreoperasjon vil forbedre tilstanden.

Kort beskrivelse

Resultatet av inngrepet er varig.

Arrene blir liggende på baksiden av øret og er dermed lite synlige.

Passer for

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med utstående ører fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Om forløpet

Forberedelser

Hvis du til vanlig bruker vitamintilskudd, tran, omega 3 eller fettsyrekapsler må du informere om dette når du kommer til oss på konsultasjon. Årsaken er at disse vil kunne ha en negativ påvirkning på blodkoagulasjonen og dermed gi større risiko for blødning.

Risiko

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner, men risikoen ved kirurgi i ansiktet er heldigvis relativt liten. Det er imidlertid viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får.

Våre spesialister

Våre spesialister

Ingeborg Rydningen

Ingeborg Rydningen

Spesialist i plastikk- og rekonstruktiv kirurgi

Arbeidet ved OUS, Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Hamar og Sykehuset Østfold, Moss.

Arbeidet i LHL siden 2018.

Erfaring innen generell plastikkirurgi, brystrekonstruksjoner og kirurgi i ansikt.

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.