LHL

Hopp direkte til innhold

Med et ansiktsløft strammer vi opp huden i ansiktet og på halsen slik at rynkene blir glattet ut.

Pris fra
55 000,-
Første konsultasjon
500,-
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting og oppfølging.
Ansvarlig lege:
Ingeborg Rydningen
  • Ventetid: Kort ventetid
  • Varighet: Du kommer til oss samme dag som du skal opereres og blir til dagen etter. Operasjonen tar mellom tre og fire timer. Du er i full narkose under inngrepet og har ikke smerter.
  • Sykmelding: Siden ansiktsløft regnes som en kosmetisk operasjon har du ikke rett til sykemelding. Vi anbefaler likevel at du venter to til fire uker før du går tilbake på jobb.

En naturlig del av aldringsprosessen er at huden i ansiktet mister elastisitet og blir løsere. Dette fører til rynker og et sig i ansiktet. Ansiktsrynker og såkalte sinnarynker kan komme av alkohol, røyking og overdreven soling. Dette er alle faktorer som bidrar til å framskynde den naturlige aldringsprosessen.

Med kirurgi kan vi stramme opp huden og redusere uttalte rynker, markante furer og sig i huden på ansikt og hals. Et ansiktsløft gir spesielt god effekt på kjeve- og hakeparti.

Et ansiktsløft kan også kombineres med øyelokkplastikk, hakeplastikk, tinning, panneløft og fett-transplantasjon.

Passer for

Ansiktsløft og halsløft passer for deg som plages av aldersforandringene i ansikt og hals og opplever at du ser eldre ut enn det du føler deg.

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep.

Behandlingsdetaljer

Ansiktsløft endrer ikke utseendet ditt drastisk, men kan gi en foryngende effekt.

Om forløpet

Forberedelser

Hvis du røyker eller bruker snus, må du slutte minst seks uker før (og etter) operasjonen. Årsaken er økt risiko for komplikasjoner.

Hvis du til vanlig bruker vitamintilskudd, tran, omega 3 eller fettsyrekapsler må du informere om dette når du kommer til oss på konsultasjon. Årsaken er at disse vil kunne ha en negativ påvirkning på blodkoagulasjonen og dermed gi større risiko for blødning.

Selve dagen

Under operasjonen

Vi gjør et snitt i kanten av hårfestet ditt, slik at vi unngår synlige arr. Snittet går fra tinningen, ned langs fremre kant av øret og bak øret. Hvis vi trenger å foreta en oppstramming av de overflatiske musklene på halsen (platysma) gjør vi også et snitt under haken. Overskuddshuden foran øret fjernes. Til slutt syr vi igjen snittet i huden med sting som skal fjernes etter en drøy uke.

Etter

Når operasjonen er avsluttet blir du flyttet til oppvåkningsavdelingen. 

Før du reiser hjem får du resept på eventuelle nødvendige medisiner. Dere avtaler også time for å fjerne stingene, vanligvis syv til ti dager etter utskrivningen.

Oppfølging

Vi avtaler time for oppfølging ved poliklinikken.

Risiko

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner, men risikoen ved kirurgi i ansiktet er heldigvis relativt liten. Det er imidlertid viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får.

Våre spesialister

Våre spesialister

Ingeborg Rydningen

Ingeborg Rydningen

Spesialist i plastikk- og rekonstruktiv kirurgi

Arbeidet ved OUS, Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Hamar og Sykehuset Østfold, Moss.

Arbeidet i LHL siden 2018.

Erfaring innen generell plastikkirurgi, brystrekonstruksjoner og kirurgi i ansikt.

Bruce Williams

Bruce Williams

Overlege. Spesialist i plastikkirurgi

Allmennkirurgisk spesialistutdannelse, med videreutdanning innen estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi fra USA og Sverige.

Han har bred og omfattende erfaring innen både kosmetiske og rekonstruktive inngrep innen plastisk kirurgi.

Jobber som overlege på plastikkirurgisk avdeling på Ahus. Arbeidet i LHL siden 2019.

Yvonne Ramsvik

Yvonne Ramsvik

Spesialsykepleier

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.