LHL

Hopp direkte til innhold

Overskuddshuden som ofte følger etter en slankeoperasjon eller stor vektreduksjon legger seg gjerne i en belteform på mage og rygg. Dette kan fjernes med operasjon.

Første konsultasjon
500,-
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting på sykehuset og oppfølging.
Ansvarlig lege:
Ingeborg Rydningen
  • Ventetid: Kort ventetid
  • Sykmelding: Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeid i en tilsvarende tidsperiode.

Overskuddshud som legger seg i en belteform på mage og rygg kan vi fjerne ved kirurgisk inngrep.

Hvis du har mye løs hud på flere områder av kroppen er det ikke alltid at mageplastikk eller fettsuging gir gode nok resultater. Da kan kroppsløft være riktig metode for å fjerne overskuddshud og -fett rundt kroppen.

Kroppsløft innebærer at vi fjerner overflødig hud på en sirkulær måte. Enten som et kroppsløft rundt nedre del av kroppen (nedre kroppsløft), overkroppen (øvre kroppsløft) eller begge deler (totalt kroppsløft).

Kort beskrivelse

Hvis du har gått drastisk ned i vekt, for eksempel etter en slankeoperasjon eller etter graviditet, er det stor sannsynlighet for at du får mye løs hud på flere områder av kroppen. Her vil mageplastikk og fettsuging ikke alltid gi gode nok resultater. Da kan kroppsløft være riktig metode for å fjerne slapp og overflødig hud og fett.

Før du gjennomgår operasjon er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Passer for

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep.

Passer ikke for

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og tilbake i normalvekt.

Behandlingsdetaljer

Nedre kroppsløft: Her fjerner vi overskuddshud og fett fra mage, rygg og sidene av overkroppen.

Øvre kroppsløft: Her fjerner vi overskuddshud og fett på overarmer, bryst og øvre del av ryggen.

Totalt kroppsløft: Her kombinerer vi øvre og nedre kroppsløft slik at det blir et totalt kroppsløft.

Kroppsløft regnes som et stort inngrep. Hvis dette er en metode som er aktuell å vurdere for deg vil du ha møte med kirurgen på forhånd. Da kan dere sammen legge en skreddersydd plan for behandlingen slik at vi oppnår best mulig resultat.

Om forløpet

Forberedelser

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet.

Du bør være i god fysisk form. 

De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

Hvis du røyker eller bruker snus, må du slutte minst seks uker før (og etter) operasjonen. Årsaken er økt risiko for komplikasjoner.

Hvis du til vanlig bruker vitamintilskudd, tran, omega 3 eller fettsyrekapsler må du informere om dette når du kommer til oss på konsultasjon. Årsaken er at disse vil kunne ha en negativ påvirkning på blodkoagulasjonen og dermed gi større risiko for blødning.

Ta med kompresjonsbody som du skal bruke etter operasjonen. Dette får du kjøpt hos bandasjist. Bodyen reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske, og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Etter

De første dagene etter operasjonen vil du føle deg stiv og støl i tillegg til at du kan ha endel smerter. Hvis du har vondt kan du få smertestillende tabletter.

De fleste reiser hjem etter 2-3 dager.

Oppfølging

Oppfølging med ringetime. Deretter time hos poliklinikken. I tillegg tas ekstra kontroll ved behov

Kompresjonsbodyen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du ha på deg dag og natt de første tre ukene, og deretter på dagtid i fire uker.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse skal du bruke for å redusere faren for blodpropp så lenge det er nødvendig.

Hvis du røyker, kan du ikke røyke de første seks ukene etter operasjonen.

Risiko

Kirurgene våre har lang erfaring med plastikkirurgi og bruker de beste og mest moderne metodene. Det reduserer risikoen for komplikasjoner.

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved kroppsløft er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig.

Våre spesialister

Våre spesialister

Ingeborg Rydningen

Ingeborg Rydningen

Spesialist i plastikk- og rekonstruktiv kirurgi

Arbeidet ved OUS, Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Hamar og Sykehuset Østfold, Moss.

Arbeidet i LHL siden 2018.

Erfaring innen generell plastikkirurgi, brystrekonstruksjoner og kirurgi i ansikt.

Bruce Williams

Bruce Williams

Overlege. Spesialist i plastikkirurgi

Allmennkirurgisk spesialistutdannelse, med videreutdanning innen estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi fra USA og Sverige.

Han har bred og omfattende erfaring innen både kosmetiske og rekonstruktive inngrep innen plastisk kirurgi.

Jobber som overlege på plastikkirurgisk avdeling på Ahus. Arbeidet i LHL siden 2019.

Yvonne Ramsvik

Yvonne Ramsvik

Spesialsykepleier