LHL

Hopp direkte til innhold

Løs og hengende hud på innsiden av lårene kan oppleves kosmetisk skjemmende og i noen tilfelle også gi sårdannelser og smerter. Med lårplastikk fjerner vi overskuddshud slik at huden strammes opp.

Pris fra
48 000,-
Første konsultasjon
500,-
Inkluderer konsultasjon, behandling med overnatting på sykehuset, og oppfølging.
Ansvarlig lege:
Ingeborg Rydningen
 • Ventetid: Kort ventetid
 • Varighet: Selve operasjonen tar ca 1,5 timer
 • Sykmelding: Hvis du er operert på medisinsk grunnlag vil du bli sykemeldt i to til fire uker. Dersom du ikke har krav på sykemelding anbefaler vi på det sterkeste at du tar ferie fra arbeid i en tilsvarende tidsperiode.

Når du går mye ned i vekt kan det resultere i at du får overflødig hun på innsiden av lårene. Dette lar seg ikke trene bort. Den naturlige aldringsprosessen gjør også at huden mister elastisitet, blir løsere og etterhvert kan begynne å henge. Da kan vi fjerne overskuddshuden med kirurgi.

Hvis du har mye underliggende fettvev i tillegg til overflødig hud kan det være hensiktsmessig å kombinere lårplastikk med fettsuging.

Kort beskrivelse

Før du gjennomgår operasjon er det viktig at vekten din er stabil og ikke altfor høy. Årsaken er at jo høyere BMI du har, jo større er risikoen for komplikasjoner. Kirurgen gir deg en individuell vurdering for å se på mulighetene for hva som kan gjøres og hvilken metode som er best for deg.

Passer for

Det er 18 års aldersgrense for kirurgiske inngrep. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med lårplastikk fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Passer ikke for

Hvis du planlegger å bli gravid fraråder vi operasjon inntil du er ferdig med graviditeten og er tilbake i normalvekt.

Behandlingsdetaljer

Kirurgene våre har lang erfaring med plastikkirurgi etter vektreduksjon. De bruker de beste og mest moderne metodene. Dette reduserer risikoen for komplikasjoner. Hvis du har mye underliggende fettvev i tillegg til overflødig hud kan det være hensiktsmessig å kombinere lårplastikk med fettsuging.

LårplastikkLårplastikk. Illustrasjon: Molly Borman

Om forløpet

Forberedelser

Det er viktig at du er godt forberedt før inngrepet.

Du bør være i god fysisk form. Unngå alkohol det siste døgnet før operasjonen.

De aller fleste medisiner kan du ta som du pleier, men enkelte må du unngå i forbindelse med operasjon.

Hvis du røyker eller bruker snus, må du slutte minst seks uker før (og etter) operasjonen. Årsaken er økt risiko for komplikasjoner.

Hvis du til vanlig bruker vitamintilskudd, tran, omega 3 eller fettsyrekapsler må du informere om dette når du kommer til oss på konsultasjon. Årsaken er at disse vil kunne ha en negativ påvirkning på blodkoagulasjonen og dermed gi større risiko for blødning.

Ta med kompresjonsbody som du skal bruke etter operasjonen. Dette får du kjøpt hos bandasjist. Bodyen reduserer den umiddelbare faren for blødning og ansamling av sårvæske, og bidrar også til et bedre resultat rent kosmetisk.

Du kommer til oss samme dag som du skal opereres.

Faste

Du kan spise som vanlig inntil seks timer før operasjonen. Deretter må du faste. Det betyr at du også må unngå tyggegummi, drops og annet.

Selve dagen

Dette må du huske før du drar hjemmefra:

 • Dusj og ta på deg rent tøy.
 • Ikke bruk kremer, bodylotion eller parfyme.
 • Ikke bruk sminke eller neglelakk.
 • Fjern kunstige negler.
 • Ta av smykker og piercing, og legg de igjen hjemme.
 • Ikke barber legger eller underliv (det øker faren for infeksjon). Hvis du har hårvekst i selve området som skal opereres kan du klippe det.

Under operasjonen

Du er i full narkose under inngrepet.

Kirurgien lager et snitt som strekker seg fra lysken til knehasen på innsiden av låret ditt. Deretter fjernes overflødig hud og fettvev som du har i dette området. Til slutt sys huden sammen med en selvoppløsende tråd.

Rett etter operasjonen tar vi på deg kompresjonsbuksen som du anskaffet i forkant av operasjonen. Deretter føres du inn på postoperativ avdeling (oppvåkningsavdeling).

Etter

Når du våkner etter operasjonen er du koblet til

 • en venekanyle i armen, hvor du får væske og eventuelle medisiner
 • en klype på fingeren som måler oksygenopptaket

Du blir liggende på oppvåkningsavdelingen mellom to og fire timer før du blir ført inn på rommet ditt.

De fleste reiser hjem dagen etter inngrepet.

Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbuksen som du fikk på deg rett etter operasjonen skal du bruke dag og natt de første to ukene, og deretter på dagtid i fire uker.

Forebygging av blodpropp

For å unngå komplikasjoner som blodpropp er det det viktig at du kommer deg opp av sengen og beveger deg så raskt som mulig etter operasjonen. Følg rådene og øvelsene du fikk informasjon om før operasjonen, men unngå å få strekk på operasjonssåret.

Før inngrepet skal du ha fått tilpasset støttestrømper. Disse reduserer faren for blodpropp og skal brukes så lenge det er nødvendig. Det er vanlig å bruke støttestrømpene en ukes tid.

Smerter

De første dagene etter operasjonen kan du kjenne en sviende smerte. Hvis du har vondt får du smertestillende tabletter.

Arr

All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

Oppfølging

En ukes tid etter hjemkomsten kommer du til oss for kontroll. Etter en måned får du en siste og avsluttende kontroll.

Risiko

All kirurgi er forbundet med en risiko for komplikasjoner. Kjente, men heldigvis sjeldne komplikasjoner ved lårplastikk er

Det er viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får slik at risikoen for komplikasjoner blir så liten som mulig. Etter lårplastikk er det spesielt viktig å unngå infeksjon i det opererte området. Derfor bør du dusje etter hver gang du har hatt avføring.

Våre spesialister

Våre spesialister

Ingeborg Rydningen

Ingeborg Rydningen

Spesialist i plastikk- og rekonstruktiv kirurgi

Arbeidet ved OUS, Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Hamar og Sykehuset Østfold, Moss.

Arbeidet i LHL siden 2018.

Erfaring innen generell plastikkirurgi, brystrekonstruksjoner og kirurgi i ansikt.

Bruce Williams

Bruce Williams

Overlege. Spesialist i plastikkirurgi

Allmennkirurgisk spesialistutdannelse, med videreutdanning innen estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi fra USA og Sverige.

Han har bred og omfattende erfaring innen både kosmetiske og rekonstruktive inngrep innen plastisk kirurgi.

Jobber som overlege på plastikkirurgisk avdeling på Ahus. Arbeidet i LHL siden 2019.

Yvonne Ramsvik

Yvonne Ramsvik

Spesialsykepleier

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.