LHL

Hopp direkte til innhold

Rekonstruktiv plastikkirurgi etter brystkreft

Rekonstruksjon av brystet er en viktig del av behandlingen for deg som har hatt brystkreft.

Hvorfor rekonstruksjon?

De fleste som får brystkreft må gjennom en eller annen form for kirurgi for å fjerne kreftsvulsten i brystet. Under operasjonen fjernes hele eller deler av brystet, avhengig av blant annet type kreft, størrelsen på svulsten og eventuell spredning. Resultatet er ofte at brystet får en annen form enn tidligere, og at brystene ikke lenger er like.

Formålet med rekonstruksjon er å skape eller gjenskape brystets naturlige form og størrelse slik det var før operasjonen. Det finnes flere forskjellige metoder for dette, og hvilken metode vi velger kommer an på hvordan den opprinnelige operasjonen ble gjennomført.

Pris avtales separat på grunn av kompleksiteten i prosedyreutvelgelse.

Behandling

Hvis du har fjernet deler av brystet kan vi forme brystet med det resterende brystvevet, eventuelt i kombinasjon med å sette inn en protese. Vi kan også korrigere det andre brystet slik at størrelse og form blir mest mulig lik.

Er hele brystet fjernet kan vi legge inn forskjellige typer implantater eller rekonstruere nytt bryst med bruk av din egen hud, fett og muskellag (vev) fra ryggen, magen eller seteregionen.

Etter selve rekonstruksjonen kan det være nødvendig med flere oppfølgende inngrep og behandlinger, for eksempel rekonstruksjon og tatovering av brystvorte for at brystet skal se så naturlig ut som mulig.

Tidspunktet for når du kan få rekonstruert brystet er avhengig av kreftbehandlingen. Av og til kan det være aktuelt med en midlertidig brystprotese.

Hvis du ikke ønsker rekonstruksjon kan brystprotesen være en permanent løsning.

Rekonstruktiv plastikk-kirurgi, etter brystkreft

Kontakt oss

Kirurgisk poliklinikk: 67 02 33 00

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim