LHL

Hopp direkte til innhold
Plastikk-kirurgi

Rekonstruksjon av brystvorte

Hvis du har rekonstruert bryst som følge av brystkreft kan vi lage en brystvorte på det nye brystet ved hjelp at ditt eget vev.

Prisen inkluderer konsultasjon på poliklinikken, behandling med overnatting på sykehuset, tett oppfølging av kirurg og sykepleier samt to etterkontroller.
Ansvarlig lege:
Ingeborg Rydningen
  • Ventetid: Kort ventetid
  • Varighet: Selve inngrepet tar rundt en time og du kan reise hjem rett etter inngrepet.

Vi har for øyeblikket ikke avtale med det offentlige for brystvorterekonstruksjon. Det betyr at du må betale for behandlingen selv. Hvis du har helseforsikring som dekker behandlingen kan du kontakte forsikringsselskapet ditt og gi beskjed om at du vil opereres hos oss.

Passer for

Det er 18 års aldersgrense for behandlingen. Ifølge Pasientrettighetsloven er det tillatt med brystvortekonstruksjon fra fylte 16 år med samtykke fra foreldre eller foresatte.

Om forløpet

Forberedelser

Rekonstruksjon av brystvorte er et mindre kirurgisk inngrep og krever ingen forberedelser.

Du kommer til oss på morgenen og kan reise hjem samme dag.

Selve dagen

Du får lokalbedøvelse og er våken under inngrepet.

Vi benytter huden som er på brystet til å lage brystvorten.

Huden vi bruker til å lage brystvorten er i utgangspunktet flat. Etterhvert vil den trekke seg sammen og krympe. Derfor kan det ta litt tid før du ser det endelige resultatet.

Etter

Etter operasjonen skal du bruke en beskyttende bandasje. Bandasjen bidrar til å unngå trykk på brystvorten. Du bør også bruke en god støtte-BH som ikke er for stram.

Som regel er det ingen smerter forbundet med inngrepet og du trenger sannsynligvis ikke smertestillende medisiner etter inngrepet.

Hjemme igjen

Du bør unngå å dusje den første uken. Etter en ukes tid kan du dusje som vanlig, men det er viktig at du lar arret lufttørke.

All kirurgi etterlater arr i varierende grad. Unngå direkte sollys på arret etter at bandasjen er fjernet. Bruk solkrem med høy solfaktor ved opphold i sol.

Oppfølging

Du får time for kontroll hos oss mellom åtte og tolv uker etter inngrepet. Vanligvis gjør vi kontrollen samtidig som tatovering av brystvorten (tatovert farge rundt brystvorten) slik at begge brystene blir så like som mulig.

Dette er et kortvarig inngrep som vi gjør med lokalbedøvelse.

Risiko

All kirurgi er forbundet med risiko for komplikasjoner. Risikoen for å rekonstruere brystvorten anses å være relativt liten. Det er imidlertid viktig at du følger de rådene og restriksjonene du får i forbindelse med inngrepet.

Våre spesialister

Våre spesialister

Ingeborg Rydningen

Ingeborg Rydningen

Spesialist i plastikk- og rekonstruktiv kirurgi

Arbeidet ved OUS, Rikshospitalet, Sykehuset Innlandet, Hamar og Sykehuset Østfold, Moss.

Arbeidet i LHL siden 2018.

Erfaring innen generell plastikkirurgi, brystrekonstruksjoner og kirurgi i ansikt.

Bruce Williams

Bruce Williams

Overlege. Spesialist i plastikkirurgi

Allmennkirurgisk spesialistutdannelse, med videreutdanning innen estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi fra USA og Sverige.

Han har bred og omfattende erfaring innen både kosmetiske og rekonstruktive inngrep innen plastisk kirurgi.

Jobber som overlege på plastikkirurgisk avdeling på Ahus. Arbeidet i LHL siden 2019.

Yvonne Ramsvik

Yvonne Ramsvik

Spesialsykepleier

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å markedsføre kosmetiske operasjoner med før-og-etter-bilder. Derfor finner du ingen slike bilder på våre nettsider.