LHL

Hopp direkte til innhold

BMI-en din er avgjørende for hvorvidt du kan bli slankeoperert. Peter Funch-Jensen, professor og spesialist i kirurgi og kirurgisk gastroenterologi, forklarer nærmere hvilke kriterier som legges til grunn.

Nasjonale føringer regulerer hvem som kan få utført slankeoperasjon i Norge. Hovedkriteriet er at du må lide av fedme.

Sliter du med overvekt eller fedme? 

Lurer du på om en slankeoperasjon er noe for deg? Vi tilbyr gratis, uforpliktende rådgivning for å diskutere dine muligheter

- Vi kaller det for fedme når man har en BMI på over 30. Så er det grad én, to og tre over der, avhengig av hvor høyt over 30 man ligger. Grad én vil si en BMI mellom 30 og 35, grad to mellom 35 og 40 – og grad tre, en BMI på over 40, forklarer Funch-Jensen.

Følgesykdommer til fedme

- Hvis man har en BMI på over 35, kan vi tilby en operasjon. Har pasienten sykdommer relatert til fedmen, kan vi også tilby slankeoperasjon til personer med BMI ned i 30.

 

Ansvarlig lege: Peter Funch-Jensen

Slankeoperasjon

Gastric bypass

Gastric bypass gjennomføres for å gjøre det enklere å gå ned i vekt, fordi en liten magesekk betyr at du må spise små og hyppige måltider. Da blir du fortere mett og mindre sulten.

Kr 98 000,- Inkluderer konsultasjon, tverrfaglig forundersøkelse og ett års oppfølging i etterkant

Gastric sleeve

Gastric sleeve gjennomføres for å gjøre det enklere å gå ned i vekt, fordi en liten magesekk betyr at du må spise små og hyppige måltider. Da blir du fortere mett og mindre sulten.

Kr 98 000,- Inkluderer konsultasjon, tverrfaglig forundersøkelse og ett års oppfølging i etterkant