Hopp direkte til innhold
Jorunn Helgesen Opsahl

– Etter slankeoperasjonen har jeg gått ned 42 kilo

Jorunn Helgesen Opsahl var sykelig overvektig. For seks måneder siden fikk hun utført gastric sleeve ved LHL. I forrige uke gikk hun Besseggen.

Fra helt stillesittende til Besseggen, det er ganske bra, sier hun.

Kontrastene mellom livet før og etter slankeoperasjonen er store. 48-åringen forteller om overgangen fra et passivt liv i sofaen til å bli en aktiv dame og mamma. Nå går hun tur minimum en time hver dag. Livet er lettere.

Raskt ned i vekt

Vekten er allerede redusert med 42 kilo, men etter slankeoperasjonen kommer metthetsfølelsen raskt. Dermed vil Jorunn etter all sannsynlighet oppleve ytterligere vektnedgang i månedene fremover.

– Jeg tenker ikke så mye på mat. Det blir en rutine. Jeg spiser til faste tider, men jeg tror ikke det er lurt å være ekstrem. Jeg skal jo leve sånn resten av livet, så jeg spiser godteri på lørdager, forteller hun.

Det urettferdige paradokset

Jorunn hadde prøvd «alt» for å gå ned i vekt da hun bestemte seg for å få utført slankeoperasjon hos LHL. Flere ganger lykkes hun i å gå ned flere titalls kilo med diverse slankekurer. Men kiloene, de kom snikende tilbake. Hver gang.

Mange overvektige er svært dyktige slankere. Problemet er at de ikke klarer å fastholde vekttapet. Ikke nødvendigvis fordi de mangler viljestyrke, men på grunn av en såkalt kompenseringsmekanisme.

Dette forteller Peter Funch-Jensen, professor og gastrokirurg ved LHL-sykehuset Gardermoen.

– Balansen mellom sult- og metthetssenteret har blitt ødelagt av fedmen. Det betyr at hvis man går ned i vekt, tror kroppen at den er underernært og kjemper for livet med å dra vekten oppover igjen, sier han.

Anbefaler slankeoperasjon

Etter utallige slankekurer og nederlag, bestemte Jorunn seg for å gi kiloene den tøffeste motstanden de kan få. Slankeoperasjon.

– Nå måtte det være slutt. Jeg satt jo stille hele tiden.

Og den beslutningen tok henne til et bedre liv – og til toppen av Besseggen.

Jeg vil anbefale folk å tenke nøye gjennom det, for det er jo en livsstilsendring for livet – men jeg er likevel ikke betenkt over å anbefale slankeoperasjon, avslutter hun.

Slankeoperasjon: Jorunn sine erfaringer

 

Bestill gratis rådgivning om slankeoperasjon

Ikke oppgi dine sykdoms- eller helseopplysninger i skjemaet. Slike detaljer drøftes under konsultasjon.

Ved å fylle ut og sende inn skjema gir jeg samtykke til at mine persondata kan sendes via denne sikre (krypterte) løsningen.