LHL

Hopp direkte til innhold

– Etter slankeoperasjonen har jeg gått ned 42 kilo

Jorunn Helgesen Opsahl var sykelig overvektig. For seks måneder siden fikk hun utført gastric sleeve ved LHL-klinikken Feiring. I forrige uke gikk hun Besseggen.

– Fra helt stillesittende til Besseggen, det er ganske bra, sier hun.

Kontrastene mellom livet før og etter slankeoperasjonen er store. 48-åringen forteller om overgangen fra et passivt liv i sofaen til å bli en aktiv dame og mamma. Nå går hun tur minimum en time hver dag. Livet er lettere.

Lurer du på om slankeoperasjon er noe for deg? Ta kontakt for gratis konsultasjon!

Raskt ned i vekt

Vekten er allerede redusert med 42 kilo, men etter slankeoperasjonen kommer metthetsfølelsen raskt. Dermed vil Jorunn etter all sannsynlighet oppleve ytterligere vektnedgang i månedene fremover.

– Jeg tenker ikke så mye på mat. Det blir en rutine. Jeg spiser til faste tider, men jeg tror ikke det er lurt å være ekstrem. Jeg skal jo leve sånn resten av livet, så jeg spiser godteri på lørdager, forteller hun.

Det urettferdige paradokset

Jorunn hadde prøvd «alt» for å gå ned i vekt da hun bestemte seg for å få utført slankeoperasjon hos LHL. Flere ganger lykkes hun i å gå ned flere titalls kilo med diverse slankekurer. Men kiloene, de kom snikende tilbake. Hver gang.

– Mange overvektige er svært dyktige slankere. Problemet er at de ikke klarer å fastholde vekttapet. Ikke nødvendigvis fordi de mangler viljestyrke, men på grunn av en såkalt kompenseringsmekanisme.

Dette forteller Peter Funch-Jensen, professor og gastrokirurg ved LHL-klinikken Feiring.

– Balansen mellom sult- og metthetssenteret har blitt ødelagt av fedmen. Det betyr at hvis man går ned i vekt, tror kroppen at den er underernært og kjemper for livet med å dra vekten oppover igjen, sier han.

Anbefaler slankeoperasjon

Etter utallige slankekurer og nederlag, bestemte Jorunn seg for å gi kiloene den tøffeste motstanden de kan få. Slankeoperasjon.

– Nå måtte det være slutt. Jeg satt jo stille hele tiden.

Og den beslutningen tok henne til et bedre liv – og til toppen av Besseggen.

– Jeg vil anbefale folk å tenke nøye gjennom det, for det er jo en livsstilsendring for livet – men jeg er likevel ikke betenkt over å anbefale slankeoperasjon, avslutter hun.

 Her kan du lese mer om slankeoperasjon hos LHL

 

Ansvarlig lege: Peter Funch-Jensen