LHL

Hopp direkte til innhold

Om operasjonen:

En slankeoperasjon er en kirurgisk operasjon som gir deg en mindre magesekk.

Behandlingen gjennomføres ved:

Kr 98 000,- Inkluderer konsultasjon, tverrfaglig forundersøkelse og ett års oppfølging i etterkant Bestill gratis konsultasjon

Gastric sleeve gjennomføres for å gjøre det enklere å gå ned i vekt, fordi en liten magesekk betyr at du må spise små og hyppige måltider. Da blir du fortere mett og mindre sulten.

Ved denne operasjonen fjernes ca. 75 prosent av magesekken uten at tarmene kobles om. Den resterende magesekken vil ha form som et smalt rør og begrenser mengden mat du kan spise. Metthetsfølelsen vil komme tidligere, og når man fjerner en stor del av magesekken som produserer sulthormonet «ghrelin», blir også den generelle sultfølelsen redusert. Ettersom tarmene ikke kobles om, vil maten du spiser passere gjennom mage-tarm-kanalen på den vanlige måten.

illustasjon av gastrisk sleeve

Hva skjer før, under og etter operasjonen?

Før operasjonen

Vi vet at god oppfølging før og etter operasjonen er viktig for et godt resultat. Allerede ved forundersøkelsen møter du derfor det tverrfaglige teamet som skal følge deg før, under og etter operasjonen. Teamet består av kirurg, sykepleier, klinisk ernæringsfysiolog, fysioterapeut og psykolog. De gir deg råd om hvilke forberedelser som er nødvendige i ukene før operasjonen. Du må blant annet endre kostholdet slik at vekten går ned og leveren blir mindre, dette er for å unngå komplikasjoner under operasjonen. Det er viktig at du får i deg tilstrekkelig med væske og starter lett mosjonering, for eksempel gå- og sykkelturer. Dersom du røyker, bør du stoppe 4–8 uker før operasjonen. Enkelte medisiner må du ta en pause fra.

På operasjonsdagen

På operasjonsdagen vil du bli tatt imot av en sykepleier som gjør deg klar til operasjon. Du kan gjerne ha med en pårørende eller venn som kan være hos deg før og etter operasjonen. Ønsker denne å overnatte, finnes det muligheter for å leie et rom på klinikkens hotell, etter avtale med resepsjonen.

Etter operasjonen

I timene etter operasjonen vil du bli overvåket nøye på en egen avdeling hvor pårørende dessverre ikke kan oppholde seg. Forsiktig aktivitet og diverse rutiner vil bli satt i gang raskt for å hjelpe blodsirkulasjonen og redusere risikoen for komplikasjoner. Deretter er det viktig å både lage og følge gode rutiner for matinntak og mosjon.

Oppfølging

Etter operasjonen vil du ha tett kontakt med teamet fram til første kontroll, som er på klinikken etter seks uker. Vi tilpasser deretter oppfølgingen til de behov du har underveis, og det første året er inkludert i operasjonsprisen. Det videre opplegget bør vare i opp til fem år, og vi legger en god plan sammen med deg for hvordan dette skal være.

Pris

Første konsultasjon er gratis. Pasienter som etter første konsultasjon vurderer slankeoperasjon, vil gjennomgå en tverrfaglig forundersøkelse.

Forundersøkelsen er kostnadsfri for pasienten uavhengig av om det resulterer i at du ønsker å gjennomføre en slankeoperasjon eller ikke.

Prisen på operasjonen inkluderer ett års oppfølging i etterkant, og du kan alltid kontakte oss hvis du har spørsmål i forbindelse med operasjonen eller din helse i etterkant.