Hopp direkte til innhold

Gode grunner til å ta slankeoperasjon

Å gå ned i vekt gir omfattende helsegevinst. En slankeoperasjon kan løse mer enn du kanskje tror. Inngrepet hjelper deg i gang med en effektiv endring i levevaner.

Har du en BMI på 35 eller mer, er det ikke sikkert tradisjonell slanking er løsningen. Fedmen kan rett og slett bli så alvorlig at det blir nærmest umulig å komme ned i vekt uten hjelp. I slike tilfeller er slankeoperasjon én av mulighetene som vurderes.

Fordelene ved å gå ned i vekt

Hvis du sliter med fedme eller kraftig overvekt har du alt å vinne på å gå ned i vekt:

Mer energi
Stadig flere opplever matthetsfølelse og ustabilt blodsukker som følge av diabetes 2. Dessverre er det mange som ikke oppdager sykdommen før den slår ut i nyresvikt, hjerteinfarkt eller skader på øynene. Vektnedgang og bedring i levevanene er første steg i å motvirke diabetes.

Et velfungerende hjerte
Åreforkalkninger, hjerteslag og hjertesvikt henger ofte sammen med overvekt. Denne studien (fra forskning.no) viser at fedmeopererte halverer risikoen for hjertesvikt.

Øk sjansen for å bli gravid
Overvekt kan forhindre graviditet. Tidligere trodde vi at fertilitetsproblemet kun hadde årsak i kvinnens BMI. Nyere forskning viser imidlertid at også fars vekt påvirker fruktbarheten. Den gode nyheten er at slanking kan bedre tilstanden og dermed øke sjansene for å bli gravid.

Bedre søvn
God søvn er nøkkelen til opplagthet og overskudd. Dessverre plages overvektige oftere av søvnapné enn andre. Tilstanden kjennetegnes av korte pustestopp mens man sover. Dette kommer av at overvektige har dårligere luftpassasje i svelget enn andre.

Lettere og smidigere
Belastningen på ledd vil naturligvis bli større hos en person med overvekt. Verst går det ut over hofter, knær og ankler når brusk i leddet gradvis slites bort og gir plagsomme smerter. Vektreduksjon letter på belastningen.

Minsk risikoen for kreft
Det er klare sammenhenger mellom overvekt og kreft i tykk- og endetarm, spiserør og nyre. Etter overgangsalderen vil dessuten overvektige kvinner i tillegg ha økt risiko for brystkreft, kreft i bukspyttkjertelen og livmoren.

Selvbilde
De som tar tak i vektproblemet sitt og lykkes med vektnedgang nyter naturligvis respekt fra menneskene rundt dem. Likevel er selvrespekten viktigst. Du har satt deg mål og nådd dem. Du har grunn til å være stolt.

Å sitte alene og bekymre seg for helsa si er lite konstruktivt. Det beste du kan gjøre er å snakke med legen din, og konsentrere deg om ett spesifikt mål – å gå ned i vekt.

Gå ned i vekt på en måte som passer for deg

De fleste som sliter med fedme ønsker å gå ned i vekt. Vi er har alle ulike forutsetninger for å lykkes med det. LHL møter deg der du er og kan tilby et godt gammeldags trenings- og kostholdsopplegg for de det passer for.

Vi er blant landet fremste innen fedmebehandling og tilbyr to ulike operasjoner: Gastric Sleeve og Gastric Bypass. Begge operasjonene innebærer at du får en mindre magesekk, som igjen begrenser matinntaket og øker metthetsfølelsen.

Bestill gratis rådgivning om slankeoperasjon

Ikke oppgi dine sykdoms- eller helseopplysninger i skjemaet. Slike detaljer drøftes under konsultasjon.

Ved å fylle ut og sende inn skjema gir jeg samtykke til at mine persondata kan sendes via denne sikre (krypterte) løsningen.