Hopp direkte til innhold
Foto: Getty Images

Blir man syk av overvekt?

Det er en kjent sak at overvekt kan redusere livskvaliteten, men visste du at en BMI på over 30 kan redusere livet med opptil 15 år?

Ifølge Folkehelseinstituttet lider cirka 1 av 4 middelaldrende menn og 1 av 5 kvinner av fedme, som vil si at de har en BMI på 30 eller mer. Professor og spesialist i kirurgi og kirurgisk gastroenterologi, Peter Funch-Jensen, forteller at de fleste med fedme vil få sykdommer knyttet til dette i løpet av livet sitt.

Til tross for at man ikke plages nevneverdig av fedmen, er det en kronisk lidelse som krever langsiktig oppfølging. Risikoen for visse sykdomstilstander øker betraktelig med vekten, og midjefettet regnes som det farligste for helsen. Et midjeomfang på mer enn 88 cm på kvinner og mer enn 102 cm på menn, bør reduseres.

Slitasje- og betennelsestilstander er svært vanlig, men dessverre er det også langt mer alvorlige tilstander man risikerer som overvektig. Se hvilke sykdommer i filmen. 

Sliter du med overvekt eller fedme og ønsker hjelp til å gå ned i vekt? 

Sykdommer ved overvekt

Bestill gratis rådgivning om slankeoperasjon

Ikke oppgi dine sykdoms- eller helseopplysninger i skjemaet. Slike detaljer drøftes under konsultasjon.

Ved å fylle ut og sende inn skjema gir jeg samtykke til at mine persondata kan sendes via denne sikre (krypterte) løsningen.