LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold

Før oppholdet på LHL-sykehuset Gardermoen

Før du kommer til oss for behandling, er det viktig at du forbereder deg godt slik at du får maksimalt ut av oppholdet, enten du er pasient eller pårørende.

Personlige mål

Bruk gjerne litt tid før du kommer til oss til å tenke gjennom hvilke mål du ønsker å oppnå i løpet av tiden du er hos oss. Hva er det viktig for deg å ha fokus på? I løpet av oppholdet vil du kunne møte andre mennesker i samme situasjon som deg, vårt inntrykk er at våre pasienter har mye å gi hverandre både av praktiske hverdagstips og motivasjon. 

Huskeliste – hva bør du ta med? 

Enten du skal på dagbehandling eller et rehabiliteringsopphold, er det lurt å pakke med seg toalettsaker og riktige klær for oppholdet. Her er noen tips til hva du bør ta med. 

 • Badetøy
 • Joggesko
 • Medisiner
 • Nattøy
 • Pep-måler
 • Regntøy
 • Rullator
 • Toalettsaker
 • Treningstøy

Hygiene

LHL-sykehuset Gardermoen har et bredt spekter av pasienter som er under utredning, behandling, kirurgiske inngrep og rehabilitering. Det er derfor veldig viktig at vi holder sykehuset fritt for multiresistente bakterier, og ellers holder sykehusmiljøet så rent som mulig for unngå uønskede og unødvendige komplikasjoner. 

MRSA - resistente bakterier 

Har du vært innlagt på sykehus eller pleieinstitusjon i utlandet utenom Norden eller Nederland i løpet av de siste seks månedene? Da må du kontakte oss så raskt som mulig. Dette er fordi vi må ha bekreftelse på at du ikke er bærer av motstandsdyktige bakterier (MRSA). 

Håndhygiene

En vanlig smittekilde på sykehus er dårlig håndhygiene. Vi gjør derfor alt vi kan for å redusere smittefaren. Det er dispensere med sprit tilgjengelig på alle pasientrom og ved bufféområdet. I tillegg til god håndvask etter toalettbesøk, er det viktig å bruke håndsprit også. 

Parfyme og parfymerte produkter

Av hensyn til andre pasienter og allergikere, anbefaler vi at du ikke benytter parfyme eller andre sterkt parfymerte produkter som aftershave eller andre toalettsaker. 

Andre hensyn til allergiske

Har du hund eller andre kjæledyr, tenk på at du ikke tar med deg klær som har vært i kontakt med disse. Vi ønsker at sykehuset skal være en mest mulig allergifri sone. 

Reiseinformasjon

Pasientreiser

Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du har rett til å få dekket reiseutgifter. Hovedregelen er at du får dekket reisen din med en standardsats per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du har brukt. Reisen må være lenger enn 10 kilometer hver vei. For reiser over 300 kilometer, dekkes utgifter tilsvarende billigste offentlige transport på strekningen.

Mer informasjon

Logg inn på helsenorge.no for å søke om å få dekket reiseutgifter. Her finner du informasjon om hvilke reiser som kan registreres på nett. Du kan søke etter at du har vært til behandling, men husk å søke innen seks måneder etter at reisen er gjennomført. 

Mer informasjon finnes på pasientreiser.no. Du kan også ringe på telefon: 05515

Reis kollektivt til oss 

Kollektivtilbudet til LHL-sykehuset gjør det enkelt å komme til oss, både ved hjelp av buss, tog og fly.

Ta bussen

Det er to bussholdeplasser rett ved LHL-sykehuset Gardermoen

 • Lokevegen
 • Grønvold

Herfra kan du komme deg til og fra Oslo lufthavn Gardermoen, Jessheim stasjon, og Eidsvoll stasjon. I tillegg går det en rekke lokalbusser, som vil bringe deg til og fra sykehuset. 

Ta toget

Det går tog til og fra Jessheim stasjon, og Oslo lufthavn Gardermoen. Både nordgående og sørgående trafikk stopper her. Fra togstasjonen går det busser til sykehuset. 

 • Fra Oslo til Oslo lufthavn Gardermoen: R10, R11, L12 og Flytoget
 • Fra Oslo til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Dal til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Eidsvoll til Oslo lufthavn Gardermoen, R10, R11, L12

Parkering 

Ved sykehuset er det parkeringsområde for pasienter, pårørende og besøkende. Vi anbefaler likevel alle å benytte seg av kollektivtilbudet så langt det lar seg gjøre. Slik reiser du hit.

 • El-bil: 20 plasser med ladestasjon, hvorav to er tilrettelagt for funksjonshemmede.
 • Handicap: 12 parkeringsplasser merket for funksjonshemmede
 • MC: 12 plasser til motorsykler.

Priser

Kr 12 per halvtime (kr 24 per time).

Maks døgnpris kr 500. Døgn regnes fra påbegynt tid, altså tidspunkt du kjører inn på parkeringen, og 24 timer frem.

Skal du være her i mer enn 7 timer, ta kontakt med resepsjonen, så kan du få langtidstilbud på parkering til kr 150 per døgn.