Hopp direkte til innhold

Smittevern

Kun pasienter med avtale (og evt nødvendig ledsager) har adgang til sykehuset.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Selv om det åpnes opp igjen nå, vil det av hensyn til våre pasienter fortsatt være strenge smittevernstiltak på sykehuset.

Viktig melding
Foto: Shutterstock
Idrettsmedisin

Test: Laktatprofil

En laktatprofil er en grafisk fremstilling av hvordan økende belastning påvirker konsentrasjonen av laktat i blodet, og vil sammen med en VO2maks-måling gi en omfattende vurdering av din aerobe utholdenhet. Testen vil også vise i hvilken pulssone din terskelverdi befinner seg. Resultatene kan brukes til å vurdere fremgang, tilbakegang eller eventuell stagnering av trening.

Pris
1 760,-
  • Ventetid: Kort ventetid
  • Varighet: 90 minutter

Kort beskrivelse

Etter måling av høyde og kroppssammensetning får du påmontert utstyr for måling av hjerterytme og O2-opptak. Testen utføres på tredemølle med trinnvis økende belastning til laktatverdi overstiger terskelverdi. Laktat måles ved hvert belastningstrinn via blodprøve tatt i fingeren. 

Etter fullført laktatprofil får du aktiv hvile (lett jogg) i 10-12 minutter før det gjennomføres VO2maks-test. Testen utføres på tredemølle, med gradvis økende belastning til total utmattelse. VO2maks-testen varer i ca. 6 minutter.

Etter avsluttet test vil du få en gjennomgang av testresultatene, samt en rapport med dine individuelle pulssoner, som kan benyttes under videre trening.

Ekstra treningsveiledning må eventuelt avtales på forhånd.

Passer for

Testen passer både for dem som trener regelmessig, ønsker å komme i gang med systematisk trening og følge utviklingen i sin fysiske form.

Aldersgrense: 16 år

Om forløpet

Forberedelser

  • Ikke tren på testdagen
  • Ikke spis de to siste timene før test
  • Ikke tren hardt 1-2 dager før test
  • Husk treningstøy og gode løpesko
  • Ta medisiner som vanlig

Ved sykdom/forkjølelse skal testen utsettes.