Hopp direkte til innhold

Smittevern

Kun pasienter med avtale (og evt nødvendig ledsager) har adgang til sykehuset.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Viktig melding
Ernæring

Kurs: Sunt kosthold og matlaging i praksis

Kostveiledning og praktisk matlaging med klinisk ernæringsfysiolog i LHL-sykehuset Gardermoens flunkende nye og topp moderne treningskjøkken.

Introduksjonspris
690,-
  • Varighet: Én ettermiddag

Kurset passer for deg som har deltatt på rehabiliteringsopphold eller som ønsker å endre kosthold og matvaner for en bedre helse og livskvalitet i hverdagen.

Mat- og kostholdsveiledning kan forebygge livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdom, diabetes type 2 og overvekt, og kan hjelpe deg som vil ned i vekt eller innarbeide sunne matvaner for deg som trenger å gå opp i vekt.

Tilbudet er stengt inntil videre.

Pga. Covid-19 pandemien har vi av hensyn til kunder, pasienter og behandlere, og mulig videre spredning, stengt all gruppetrening og alle kurs.

Vi anbefaler at du holder deg i aktivitet hjemmefra. Bruk gjerne våre trim-videoer for inspirasjon!

Kort beskrivelse

Ernæringskurset skal bidra til innsikt og kunnskap om sunt kosthold, om gode matvalg, god fordøyelse og praktiske tips du kan bruke i hverdagen.

  • Praktisk matlagingskurs i sunt kosthold.
  • Tar utgangspunkt i helsemyndighetene kostholdsråd.
  • Du får tips til gode matvarevalg, enkle løsninger, hvordan sette smak på maten, nye middagsoppskrifter og inspirasjon som varer.
  • Alle er med på å lage maten - og etterpå spiser vi dagens middag sammen.
  • Du vil få utdelt et oppskriftshefte med rettene vi bruker på kurset.

Program

  • Kl. 16.30: Oppmøte og velkommen
  • Kl. 16.30–17.15: Undervisning: Sunt, helsefremmende kosthold – gode matvarevalg og praktisk gjennomføring i hverdagen
  • Kl. 17.15–18.30: Matlaging
  • Kl. 18.30–19.30: Vi spiser maten vi har laget

Passer for

Deg som ønsker å gå ned i vekt, gjøre kostholdsendringer, spise mer hjertevennlig, ønsker tips, inspirasjon og trening i å lage sunne måltider.

Våre spesialister

Stine Fallingen Ødegård

Stine Fallingen Ødegård

Klinisk ernæringsfysiolog
LHL-sykehuset Gardermoen

Autorisert klinisk ernæringsfysiolog med mastergrad i klinisk ernæring fra Universitetet i Oslo.

Bred erfaring med ernæringsbehandling av pasienter på sykehus og innen rehabilitering, blant annet med over- og undervekt, lunge- og hjertesykdom, fedmekirurgi, diabetes type 2 og mage- og tarmplager.