Hopp direkte til innhold

Smittevern

Av hensyn til våre pasienter har vi strengere smittevernstiltak på sykehuset enn i resten av samfunnet.

Viktig melding
Hjerte og kar

Hjerteutredning (undersøkelse hos hjertespesialist)

En hjerteutredning vil kunne påvise om du har forhøyet risiko for hjerte- og karsykdom. I så tilfelle vil du få veiledning og tilbud om videre oppfølging og behandling.

Fritt behandlingsvalg
Egenandel
375,-
Pris privat, fra
650,-
Med fritt behandlingsvalg betaler du kun offentlig egenandel, samt tillegg for materiell. Tilbudet kan også kjøpes privat, da betaler du utredningen selv. Pris fra kr 650. Full utredning hos hjertespesialist koster kr 6 200,-
Ansvarlig lege:
Agne Tunold
 • Ventetid: Kort ventetid
 • Varighet: Konsultasjonen og undersøkelsene tar ca. 1 time, noe avhengig av om ytterligere tilleggsundersøkelser gjøres ved første konsultasjon.

Har du behov for en sjekk av hjertet? Lurer du på om du har en hjertesykdom? Vår hjerteutredning vil kunne påvise mulig hjertesykdom.

Målet er å oppdage eventuelle hjertesykdommer, men også se begynnende forandringer som kan gi sykdom på sikt, slik at du kan komme i gang med forebyggende behandling i tide. Hvis det blir konstatert at du har en hjertesykdom, vil legen starte relevant behandling og gi deg informasjon, veiledning og gode råd for veien videre.

Ved en hjerteutredning undersøker vi blant annet størrelsen på hjertet, samt blodgjennomstrømming og bevegelighet for klaffer og hjertekammervegger.

Tilbudet kan også kjøpes privat, da betaler du utredningen selv. Pris fra kr 650. Full utredning hos hjertespesialist koster kr 6 200,-

Symptomer

Det kan være riktig å undersøke om du har en hjertesykdom hvis du har symptomer som:

 • smerter i brystet
 • hjertebank
 • tungpustethet eller pustebesvær
 • episoder med uregelmessig puls

Hvis du har symptomer eller føler deg i risikosonen, bør du sjekke hjertet ditt.

Har du hjertesykdom og ønsker en rask undersøkelse eller en "second opinion". I tiden etter et hjerteinfarkt er det mange som har spørsmål i forhold til medisinbruk og til hva som er forsvarlig av fysisk aktivitet.

Passer for

Har du hjertelidelser i nær familie? Eller er du usikker på om du har en hjertesykdom? Det kan også være hensiktsmessig med en hjertesjekk for personer med høyt blodtrykk eller høyt kolesterol, eller om du bare ønsker en status på hjertehelsen din.

Behandlingsdetaljer

Første konsultasjon kan bestå av flere tester:

 • Klinisk undersøkelse og vurdering ved hjertespesialist
 • EKG og blodtrykk
 • Ultralyd av hjertet
 • AKG (belastningstest av hjertet på sykkel, arbeids-EKG)
 • Eventuelt blodprøver

Om forløpet

Forberedelser

Det kreves ingen spesielle forberedelser, men vi råder deg til å ikke spise et større måltid kort før undersøkelsene.

Ta gjerne med treningstøy og joggesko.

Oppfølging

For noen pasienter er det nødvendig med utvidet testing for undersøkelse av eventuelle tilleggssykdommer, for eksempel lunge- eller nevrologiske lidelser. Legen vil gi deg gode råd om videre utredning eller behandling dersom det er behov for det. Dette kan være: 

Langtidsregistrering av hjerterytme
Undersøkelsen kan avsløre alle typer hjerterytmeforstyrrelser, og gir avgjørende informasjon for å kunne utelukke tilstander (atrieflimmer, pacemakerbehov mm.) og tilpasse riktig behandling. Hjerterytmen registreres mens pasienten er hjemme ved hjelp av avansert utstyr.

Langtidsregistrering av blodtrykk
Blodtrykket registreres mens pasienten er hjemme.

Undersøkelse av blodforsyning til ben og føtter
Ved hjelp av ultralyd undersøker vi blodstrømmen i pulsårer til føttene. Undersøkelsen hjelper oss med å kartlegge om du har trange årer i beina.

Våre spesialister

Våre spesialister på poliklinikk – hjerte

Agne Tunold

Agne Tunold

Overlege. Spesialist i indremedisin og kardiologi.
LHL-sykehuset Gardermoen

Medisinstudier ved Vilnius Universitet, Litauen 1991-1997. Spesialist i indremedisin fra 2000 og i kardiologi fra 2002. 2002-2019 overlege, spesialist i hjertesykdommer på intensiv kardiologisk avdeling og hjertepoliklinikk ved Vilnius Universitetssykehus.
2013 hospitant ved kardiologisk intensivavdeling, San Fillipo Neri Hospital i Roma, Italia
Fra 2020 overlege ved hjertepoliklinikk og hjerterehabiliteringsavdelingen LHL- sykehuset Gardermoen. Bred erfaring innen hjertesvikt, akutte koronare syndromer og hjerterytmeforstyrrelser.

Ana-Monica Chivulescu

Ana-Monica Chivulescu

Spesialist i hjertesykdommer
LHL-sykehuset Gardermoen

Spesialist i hjertesykdommer (2017). Doktorgrad i genetiske hjertesykdommer ved Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet (2021). Hun har jobbet på Genetisk poliklinikk og på seksjon for Ekkokardiografi ved Hjertemedisinsk avdeling, Oslo Universitetssykehus, Rikshospitalet siden 2017 og hjerterehabiliteringsavdelingen, LHL-sykehuset Gardermoen siden 2021. Hun har stort fokus på hjertemuskelsykdommer, hjerterytmeforstyrrelser og bildediagnostikk i kardiologi. Hun har Europeisk sertifikat i ultralyd av hjertet.

Torstein Jenssen

Torstein Jenssen

Overlege. Spesialist i indremedisin og kardiologi.
LHL-sykehuset Gardermoen

Spesialist i indremedisin i 2001 og i hjertesykdommer fra 2006.
Doktorgrad (PhD) innen koagulasjonsforskning ved Universitetet i Oslo i 2008. 1 amanuensis ved Universitet i Oslo fra 2014.

Bred erfaring innen behandling av hjertesykdommer fra OUS Ullevål og Lovisenberg Diakonale sykehus. Seksjonsoverlege ved hjerteseksjonen på LDS fra 2007-2019.

Har i tillegg mange års erfaring i behandling av lipidforstyrrelser fra Lipidklinikken ved Rikshospitalet

Pirooz Badr

Pirooz Badr

Spesialist i indremedisin og kardiologi
LHL-sykehuset Gardermoen

Spesialist i indremedisin fra 2001 og i kardiologi fra 2006.

Arbeidet i LHL siden 2017. Overlege ved Ahus, Hjertemedisinsk avdeling siden 2006.

Bred generell kardiologisk erfaring, blant annet hjertesvikt, hjerteklaffsykdommer og hjerterytmeforstyrrelser.