Hopp direkte til innhold

Smittevern

Kun pasienter med avtale (og evt nødvendig ledsager) har adgang til sykehuset.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Selv om det åpnes opp igjen nå, vil det av hensyn til våre pasienter fortsatt være strenge smittevernstiltak på sykehuset.

Viktig melding

Når er hjertebank farlig?

Stor sett skyldes hjertebank i hovedsak godartede ting. Harde slag kan likevel føre til at mange blir bekymret for at noe er galt med hjertet.

Hjertebank er en litt diffus tilstand. At hjertet slår fortere enn normalt kan skje når kroppen trenger det, for eksempel ved infeksjoner, hvis man er blodfattig eller har førhøyet stoffskifte. Ofte kan man oppleve at hjertet slår hurtigere enn vanlig uten at man kan påvise noen direkte årsak til dette.

Er du usikker – kontakt lege

Hvis uvanlig hjerteaksjon ledsages av plager som svimmelhet eller tung pust bør du kontakt lege. Du bør i tillegg ha litt lavere terskel for å kontakte lege hvis du selv har hjertesykdom eller noen i din nærmeste familie har det.

Er du usikker eller utrygg er det uansett lurt å konsultere lege.

En hjerteutredning vil kunne påvise om du har forhøyet risiko for hjerte- og karsykdom. I så tilfelle vil du få veiledning og tilbud om videre oppfølging og behandling. Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg.

Foto: Agurtxane Concellon

Vi kan hjelpe deg - les mer om våre utredninger

Les mer

Sted:

LHL-sykehuset Gardermoen Fritt behandlingsvalg

Egenandel

kr 375,-

Kjøp privat fra

kr 1 400,-

Med fritt behandlingsvalg betaler du kun offentlig egenandel, samt tillegg for materiell.

Les mer om hjerte