LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold

Redusert tilbud

Som følge av koronaviruset har vi endringer i vårt tilbud.

Åpent:

  • Invasiv kardiologi
  • Poliklinikk hjerte- og lunge (fra og med 30.3.2020). Vi har både telefon-, video- og fysiske konsultasjoner. Du kan få time privat, via forsikring, fristbrudd eller gjennom fritt behandlingsvalg (kun hjerte).
  • Infeksjonsavdeling (etter avtale med Helse Sør-Øst). Denne er isolert fra resten av sykehusdriften.

Pårørende har ikke anledning til å være med inn på sykehuset (med unntak av nødvendige ledsagere).

Har du time hos oss og er usikker på om du skal møte – ring oss på 67 02 30 00.

Se også LHL stenger midlertidig vårt rehabiliteringstilbud

Viktig melding

Tung pust – alvorlig faresignal

Hjertesvikt kan være akutt eller kronisk, og graderes fra lett til alvorlig. Et viktig faresignal er tung pust, selv ved lett grad av hjertesvikt.

Symptomer på hjertesvikt

At du har en lett grad av hjertesvikt vil si at hjertet ditt er så lite svekket at du ikke har problemer med å utføre vanlige aktiviteter. Dersom du må utføre aktiviteter hvor anstrengelsen blir større, vil du merke at du blir tung i pusten og raskt sliten.

Har du derimot en alvorlig grad av hjertesvikt skal det lite til før kroppen sier i fra. Det er ikke uvanlig å bli tung i pusten og sliten bare av å kle på seg eller utføre helt hverdagslige aktiviteter. Svimmelhet og vektøkning kan komme i tillegg. Noen hoster ofte og noen ganger kan man høre pipelyder. Noen utvikler til dels uttalte hevelser i bena. Ofte har disse menneskene også redusert appetitt.

Undersøkelser og diagnose

På bakgrunn av plagene kan man som regel mistenke hjertesvikt. Undersøkelsene som bekrefter eller avkrefter diagnosen, er EKG, Røntgen og ultralydundersøkelse av hjertet.

Behandling

Har du først fått hjertesvikt vil du måtte leve med sykdommen resten av livet. God behandling vil likevel bidra til å lindre symptomene, gjøre livskvaliteten din bedre.

Søvn-, idrett-, hjerte- og lungepoliklinikk: 67 02 32 00