Hopp direkte til innhold

Smittevern

Kun pasienter med avtale (og evt nødvendig ledsager) har adgang til sykehuset.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Viktig melding

Offentlig avtale, søvnutredning og -behandling Søvnproblemer

Å få nok søvn er nødvendig for å føle seg uthvilt. Det foregår mange viktige prosesser i kroppen når vi sover, og søvnen påvirker hele kroppen, fra humør og konsentrasjon til energibalansen.

Offentlige avtaler innen søvnutredning og søvnbehandling

På LHL-sykehuset Gardermoen tilbys søvnutredning ved mistanke om søvnapné. Vi har offentlig avtale med Helse Sør-Øst om søvnutredning og søvnbehandling. Du betaler kun egenandel som ved et offentlig sykehus. For å komme til oss må legen din sende henvisning til oss.

Snorker du kraftig om natten og er unormalt trett om dagen? Det kan betyr at du har søvnproblemer som trenger behandling. Vi gjør også tilpasninger av utstyr som kan hjelpe deg med dine søvnproblemer dersom det viser seg at dette er nødvendig.

Utredning og behandling

Formålet med utredning og behandling av søvnapné er å bedre symptomer som dagtidstretthet og konsentrasjonsvansker og faren for å sovne ved rattet. Behandlingen reduserer også risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes type 2, høyt blodtrykk og hjerterytmeforstyrrelser.

Søvnkvaliteten for din partner bedres også ofte når den kraftige snorkingen opphører.

Søvnapné (apné betyr "ikke pust") kjennetegnes ved at du stopper å puste mens du sover. Pustestoppen varer minst ti sekunder og kan gjenta seg mange ganger i løpet av natten.

Søvnapné oppstår ofte i forbindelse med snorking og kalles også “snorkesyken”.

Les mer om

Vårt tilbud innen søvn: utredning og behandling

Kontakt oss

Medisinsk senter: 67 02 32 00

Åpen man–fre, kl. 9–15

Utredning og behandling innen hjerte, lunge, søvn og idrett.

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim