LHL

Hopp direkte til innhold

Smittevern: Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding
Foto: Shutterstock

Obstruktiv søvnapné

Obstruktiv søvnapné (OSA) forekommer hos 1 av 6 voksne personer i Norge. Personer med OSA er vanligvis også snorkere.

Snorkelyden fremkommer ved vibrasjon av bløtvev i svelget, som for eksempel drøvel og ganebuer. Når bløtvevet stenger helt for luftpassasjen videre ned til lungene inntreffer pustestopp, på tross av at personen gjør aktive forsøk på å puste. I denne perioden, som kan vare lengre enn ett minutt, reduseres oksygennivået i blodet.

Ved pustestopp våkner man ofte helt eller delvis opp av søvnen, og enkelte hiver etter pusten i oppvåkningsfasen. Personer med OSA er derfor ofte dagtidstrett og utmattet, og har økt risiko for trafikkulykker og arbeidsulykker. Ved uttalt OSA er det funnet økt risiko for utvikling av sykdommer som høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt.

OSA finnes hos begge kjønn og i alle aldersgrupper, men er vanligere
hos overvektige, menn, røykere og eldre. I tillegg har personer med
hjerte-/karsykdom, lavt stoffskifte og diabetes type 2 økt risiko for å utvikle søvnapné. Hos barn er årsaken vanligvis store mandler, mens årsaken hos voksne bare delvis er kjent.

Kontakt oss

Ikke oppgi dine sykdoms- eller helseopplysninger i skjemaet. Slike detaljer drøftes under konsultasjon.

Ved å fylle ut og sende inn skjema gir jeg samtykke til at mine persondata kan sendes via denne sikre (krypterte) løsningen.

Kilde

https://helse-bergen.no/seksjon/sovno/

Unngå kø - velg oss

Du betaler kun offentlig egenandel.

LHL har offentlig avtale innen en rekke undersøkelser og behandlinger, noe som betyr at du kan velge oss og kun betale egenandel som ved et offentlig sykehus.

Under ser du en oversikt over våre offentlige avtaler. Det er forskjellig fremgangsmåte for å benytte seg av avtalene som er beskrevet under hvert tilbud.

Innen søvnutredning og -behandling, fotkirurgi og håndkirurgi trenger du kun henvisning fra fastlegen din. Følg disse stegene:

  1. Kontakt din fastlege
    Fastlegen din vurderer om du har behov for utredning/behandling ved et sykehus.
  2. Henvisning til LHL-sykehuset Gardermoen 
    Be fastlegen om å henvise deg til LHL-sykehuset Gardermoen.
  3. LHL-sykehuset Gardermoen setter opp time til deg
    Vi setter raskt opp en timeavtale og kontakter deg direkte.