LHL-sykehuset Gardermoen

Hopp direkte til innhold

Under oppholdet – fasiliteter

LHL-sykehuset Gardermoen er et toppmoderne sykehus, med en rekke fasiliteter som du som pasient eller pårørende kan nyte godt av.

Sittegrupper og sosiale soner

Innendørs er det mange tilbud til både pasienter og pårørende. Det finnes sosiale soner med sittegrupper flere steder i bygget. Det finnes også et mediatek med PC-muligheter og en lun peiskrok for de som ønsker det. 

Som et ekstra tilbud til barn og unge, har vi også et eget ungdomsrom og lekerom i 1. etasje. 

Stillerom for ro og ettertanke

Et religions- og livssynsnøytralt rom for kontemplasjon, bønn og ettertanke.

Likemenn

Har du behov for å snakke med andre som har vært i eller er i samme situasjon? Lurer du på hvordan andre taklet den første tiden med sykdom? Grubler du på hvordan hverdagen med sykdom vil fortone seg? Da vil en som har opplevd det samme som deg, være en svært nyttig samtalepartner, med råd, tips og veiledning.

Det vil møte tre likemenn fra LHL hver uke på mandager og onsdager, mellom kl. 17.30 og 19.30. De er en tilgjengelig samtalepartner for pasienter, og har gjennomgått opplæring og har taushetsplikt.

Du finner dem i nærheten av Lærings- og mestringssenteret i 1. etg. De bærer ID-kort og har blå vester. Likemennene disponerer rom for skjermet samtale.

Hotell for pasienter og pårørende

Ta kontakt med resepsjonen på hotellbooking@lhl.no for å bestille rom.

Pårørende kan overnatte på hotellet. Kursdeltagere og andre som trenger overnatting kan også booke rom.

Mat og drikke: 

Kantine/buffé

Det serveres fire måltider hver dag. Hovedserveringen foregår i bufféområdet i 1. etasje. I tillegg tilbys pasienter servering på sengepostene.

Åpningstider

 • Ukedager: kl. 07.00 – 21.00
 • Helg/Helligdager: kl. 08.00 – 21.00

Servering av måltidene skjer til bestemte tider, men sitteplassene vil være tilgjengelig i hele åpningstiden. 

Serveringstider, ukedager

 • Frokost: kl. 07.15 – 09.00
 • Lunsj: kl. 11.00 – 13.00
 • Middag: kl.15.30 – 17.30
 • Kvelds: kl.19.30 – 21.00

Serveringstider, helg- og høytidsdager

 • Frokost: kl. 08.00 – 09.30
 • Lunsj: kl. 11.30 – 13.00
 • Middag: kl.16.00 – 17.30
 • Kvelds: kl.19.30 – 21.00

Kaffebar og kiosk ved resepsjonen

Ved siden av resepsjonen er den en kaffebar og kiosk. Her kan du kjøpe ulike kaffedrikker, påsmurt mat, kaker, mineralvann, snacks, ukeblader, hygieneprodukter og diverse profilprodukter. 

Åpen alle dager kl. 08.00 – 22.00.

Trening og rehabiliering

På sykehuset er det en rekke fasiliteter som brukes i forbindelse med rehabilitering. Disse rommene vil også være tilgjengelig for fri bruk til bestemte tider. Mer informasjon om dette kan du få ved å henvende deg til resepsjonen, eller lese på informasjonsskjermene som henger rundt i bygget. 

Vi har blant annet: 

 • Varmtvannsbasseng
 • Styrkerom
 • Kondisjonssal
 • Spinningsal
 • Gymsal
 • Yogarom

Tur- og rekreasjonsmuligheter

På sykehusområdet finnes det en gangsti med sittebenker, og et lekeområde for de minste. 

Kun 800 meter fra sykehuset ligger Nordbytjernet landskapsverneområde, et turområde med variert og spennende plante- og fugleliv. Fra sykehuset og rundt tjernet er det anlagt turvei. Denne er tilrettelagt både for rullestol og barnevogn. Det er også mulig å benytte seg av andre turløyper som er knyttet sammen med turveien. Disse løypene går i det omkringliggende skogsområdet. Vinterstid er det også oppkjørte skiløyper. 

Ved Nordbytjernet er det en badestrand i det sørøstlige hjørnet. Her er det også et stort parkområde med ulike aktivitetstilbud. 

Mennesker som går tur langs Norsbytjern

Parkering 

Rett utenfor sykehuset er det et parkeringsområde for pasienter, pårørende og besøkende. Vi anbefaler likevel alle å benytte seg av kollektivtilbudet så langt det lar seg gjøre. 

Priser: 

Parkeringsområdet har ulike timepriser avhengig av hvor lenge du står parkert. 

De første fire timene koster 17 kroner per påbegynte halvtime. Den femte timen koster 60 kroner og time seks, sju og åtte har en timepris på 80 kroner. Det er ikke beregnet at parkeringsområdet skal benyttes til langtidsparkering.

Maks døgnpris kr 600 ,-

El-bil

Foruten ordinære biloppstillingsplasser, finnes det 20 plasser med ladestasjon til el-bil, hvorav to er tilrettelagt for funksjonshemmede.

Handicapparkering

Det er 12 parkeringsplasser merket for funksjonshemmede

Motorsykkelparkering

Det er 12 plasser til motorsykler.