LHL

Hopp direkte til innhold

Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding
Foto: Agurtxane Concellon

Om LHL-sykehuset Gardermoen

Et pasientvennlig, hyggelig og varmt sykehus der pasienter og pårørende lett finner frem, og lett finner seg til rette.

Pasientenes sykehus

LHL-sykehuset Gardermoen eies og driftes av pasientorganisasjonen LHL, som har 30 års erfaring innen sykehusdrift og rehabilitering.

Å få behandling i en rolig og lun atmosfære skal oppleves harmonisk, behagelig og helsefremmende.

Hos oss skal høy faglig standard og medisinsk kvalitet prege alle tjenester. Vi utreder, behandler, rehabiliterer og følger opp pasienter med mange ulike behov. Vårt mål er at du som pasient skal være tilfreds og føle deg godt ivaretatt.

Med store vinduer i alle rom slippes lys og natur inn. Sammen med god takhøyde gir dette en luftig og trivelig romfølelse. Vi har kaffebar, peisestue og rekreasjonsområder som gir trivelige avbrekk i sykehusoppholdet.

Praktisk informasjon

Sykehusets hovedinngang ligger som en kjerne i bygget. Rett innenfor døren er det et stort atrium med sitteplasser, kaffebar og peisestue. Her finner du også resepsjonen. Den er bemannet fra kl. 06.00–24.00, og du kan få hjelp til det meste der.

Innsjekk og registrering gjør du i ekspedisjonen i de ulike etasjene, ikke i resepsjonen. I innkallingsbrevet står det hvor du skal henvende deg.

Pårørende / Besøk

Pga pandemien er det strengere regler for besøk på sykehuset:

Pasienter på hjerte- og lungerehabilitering kan få tillatelse av sykepleier/lege til å ta i mot besøk i begrenset omfang på eget rom.

Pasienter som er inne til operasjoner på kardiologisk og kirurgisk avdeling får ikke ta i mot besøk på avdelingen de ligger.

Pårørende har i hovedsak ikke adgang til sykehuset (lobby, spisesal, fellesarealer).

Resepsjon: 67 02 30 00

Resepsjonen er åpen kl. 06.00–24.00.

E-post: post@lhl.no

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim

Kart

Reis kollektivt til oss 

Kollektivtilbudet til LHL-sykehuset gjør det enkelt å komme til oss, både ved hjelp av buss, tog og fly.

Ta bussen

Det er to bussholdeplasser rett ved LHL-sykehuset Gardermoen

 • Lokevegen
 • Grønvold

Herfra kan du komme deg til og fra Oslo lufthavn Gardermoen, Jessheim stasjon, og Eidsvoll stasjon. I tillegg går det en rekke lokalbusser, som vil bringe deg til og fra sykehuset. 

Ta toget

Det går tog til og fra Jessheim stasjon, og Oslo lufthavn Gardermoen. Både nordgående og sørgående trafikk stopper her. Fra togstasjonen går det busser til sykehuset. 

 • Fra Oslo til Oslo lufthavn Gardermoen: R10, R11, L12 og Flytoget
 • Fra Oslo til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Dal til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Eidsvoll til Oslo lufthavn Gardermoen, R10, R11, L12

Få dekket reiseutgifter (pasientreiser)

Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. Hovedregelen er at du får dekket reisen din med en standardsats per kilometer, uavhengig av transportmiddel.

Gå til helsenorge.no for å søke om å få dekket reiseutgifter. Du kan søke etter at du har vært til behandling, senest innen seks måneder. 

Se også pasientreiser.no, telefon: 05515

Parkering 

Ved sykehuset er det parkeringsområde for pasienter, pårørende og besøkende. Vi anbefaler likevel alle å benytte seg av kollektivtilbudet så langt det lar seg gjøre. Slik reiser du hit.

 • El-bil: 20 plasser med ladestasjon, hvorav to er tilrettelagt for funksjonshemmede.
 • Handicap: 12 parkeringsplasser merket for funksjonshemmede
 • MC: 12 plasser til motorsykler.

Priser

Kr 12 per halvtime (kr 24 per time).

Maks døgnpris kr 150,- ved sammenhengende parkering.

Hygiene

LHL-sykehuset Gardermoen har et bredt spekter av pasienter som er under utredning, behandling, kirurgiske inngrep og rehabilitering. Det er derfor veldig viktig at vi holder sykehuset fritt for multiresistente bakterier, og ellers holder sykehusmiljøet så rent som mulig for unngå uønskede og unødvendige komplikasjoner. 

MRSA - resistente bakterier 

Har du vært innlagt på sykehus eller pleieinstitusjon i utlandet utenom Norden eller Nederland i løpet av de siste seks månedene? Da må du kontakte oss så raskt som mulig. Dette er fordi vi må ha bekreftelse på at du ikke er bærer av motstandsdyktige bakterier (MRSA). 

Håndhygiene

En vanlig smittekilde på sykehus er dårlig håndhygiene. Vi gjør derfor alt vi kan for å redusere smittefaren. Det er dispensere med sprit tilgjengelig på alle pasientrom og ved bufféområdet. I tillegg til god håndvask etter toalettbesøk, er det viktig å bruke håndsprit også. 

Parfyme og parfymerte produkter

Av hensyn til andre pasienter og allergikere, anbefaler vi at du ikke benytter parfyme eller andre sterkt parfymerte produkter som aftershave eller andre toalettsaker. 

Andre hensyn til allergikere

Har du hund eller andre kjæledyr, tenk på at du ikke tar med deg klær som har vært i kontakt med disse. Vi ønsker at sykehuset skal være en mest mulig allergifri sone. 

Mat og drikke: 

For tiden er det kun ansatte og inneliggende pasienter som har tilgang til spisesalen. Pårørende og besøkende kan altså ikke bruke spisesalen.

Pga. situasjonen med smittevern, varierer åpningstidene noe.

Kantine/buffé

Det serveres fire måltider hver dag. Hovedserveringen foregår i bufféområdet i 1. etasje. I tillegg tilbys pasienter servering på sengepostene.

Åpningstider

 • Ukedager: kl. 07.00–20.30
 • Helg/Helligdager: kl. 08.00–20.30

Servering av måltidene skjer til bestemte tider, men sitteplassene vil være tilgjengelig i hele åpningstiden. 

Serveringstider, ukedager

 • Frokost: kl. 07.15–09.00
 • Lunsj: kl. 11.00–13.00
 • Middag: kl. 16.00–17.15
 • Kvelds: kl. 19.15–20.30

Serveringstider, helg- og høytidsdager

 • Frokost: kl. 08.00–09.00
 • Lunsj: kl. 11.30–12.30
 • Middag: kl. 16.00–17.00
 • Kvelds: kl. 19.30–20.30

Kaffebar og kiosk ved resepsjonen

Ved siden av resepsjonen er den en kaffebar og kiosk. Her kan du kjøpe ulike kaffedrikker, påsmurt mat, kaker, mineralvann, snacks, ukeblader, hygieneprodukter og diverse profilprodukter. 

Åpen alle dager kl. 08.00–22.00.

Tur- og rekreasjonsmuligheter

På sykehusområdet finnes det en gangsti med sittebenker, og et lekeområde for de minste. 

Kun 800 meter fra sykehuset ligger Nordbytjernet landskapsvernområde, et turområde med variert og spennende plante- og fugleliv. Fra sykehuset og rundt tjernet er det anlagt turvei. Denne er tilrettelagt både for rullestol og barnevogn. Det er også mulig å benytte seg av andre turløyper som er knyttet sammen med turveien. Disse løypene går i det omkringliggende skogsområdet. Vinterstid er det også oppkjørte skiløyper. 

Ved Nordbytjernet er det en badestrand i det sørøstlige hjørnet. Her er det også et stort parkområde med ulike aktivitetstilbud. 

Mennesker som går tur langs Norsbytjern

Historikk

LHL styrker helsetilbudet

Det nye LHL-sykehuset Gardermoen samler vårt tilbud fra LHL-klinikkene på Feiring og Glittre - med rehabilitering til hjerte- lunge- og kreftpasienter, søvnutredning, hjertekirurgi og invasiv kardiologi. I tillegg nye medisinske og kirurgiske tjenester.

Sykehuset åpnet onsdag 21. februar 2018.

Velkommen til oss.