Hopp direkte til innhold

Før oppholdet

Før du kommer til oss for rehabilitering er det viktig at du forbereder deg godt, slik at du får maksimalt utbytte ut av oppholdet.

Personlige mål

Bruk gjerne litt tid før du kommer til oss til å tenke gjennom hvilke mål du ønsker å oppnå i løpet av tiden du er hos oss. Hva er det viktig for deg å ha fokus på? I løpet av oppholdet vil du kunne møte andre mennesker i samme situasjon som deg, vårt inntrykk er at våre pasienter har mye å gi hverandre både av praktiske hverdagstips og motivasjon.

Huskeliste – hva bør du ta med?

Enten du skal på dagbehandling eller et rehabiliteringsopphold, er det lurt å pakke med seg toalettsaker og riktige klær for oppholdet. Her er noen tips til hva du bør ta med.

 • Badetøy
 • Joggesko
 • Medisiner
 • Nattøy
 • Pep-måler
 • Regntøy
 • Rullator
 • Toalettsaker
 • Treningstøy

Kartlegging før rehabilitering

Før du kommer på et rehabiliteringsopphold hos oss ber vi deg besvare noen spørsmål om din helse. Vi bruker dine svar til å tilrettelegge oppholdet ditt slik at du får best mulig utbytte av rehabiliteringen.

Les mer om pasientkartlegging før rehabilitering

Kosthold

På LHL-sykehuset Gardermoen tilbyr vi i hovedsak et kosthold i samsvar med Helsedirektoratets kostråd. Det blir servert fire måltider daglig, med tilhørende drikke. Mat og drikke ut over dette kan kjøpes i sykehusets kiosk. Vi kan tilby vegetarkost ved behov. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke tilbyr halal-kjøtt eller kan tilrettelegge for lavkarbokosthold eller vegankost. Vi kan tilrettelegge for glutenfri og laktosefri kost, allergi mot fisk, skalldyr, melkeprotein, nøtter og egg.

Dersom du trenger tilrettelegging av kosten utover dette må det avklares før innkomst. Hvorvidt vi kan tilrettelegge for ulike behov vil bli vurdert individuelt. Ta kontakt så snart du har fått bekreftet opphold ved å sende e-post til , så vil vi ringe deg tilbake for en avklarende samtale. Unngå sensitive opplysninger i e-posten. Ta også kontakt dersom du har alvorlig allergi med anafylaksi/pustevansker og liknende. Behov for kosttilpasninger under oppholdet som ikke er blitt avklart på forhånd vil som hovedregel ikke imøtekommes.

Hygiene

LHL-sykehuset Gardermoen har et bredt spekter av pasienter som er under utredning, behandling, kirurgiske inngrep og rehabilitering. Det er derfor veldig viktig at vi holder sykehuset fritt for multiresistente bakterier, og ellers holder sykehusmiljøet så rent som mulig for unngå uønskede og unødvendige komplikasjoner. 

MRSA - resistente bakterier 

Har du vært innlagt på sykehus eller pleieinstitusjon i utlandet utenom Norden eller Nederland i løpet av de siste seks månedene? Da må du kontakte oss så raskt som mulig. Dette er fordi vi må ha bekreftelse på at du ikke er bærer av motstandsdyktige bakterier (MRSA). 

Håndhygiene

En vanlig smittekilde på sykehus er dårlig håndhygiene. Vi gjør derfor alt vi kan for å redusere smittefaren. Det er dispensere med sprit tilgjengelig på alle pasientrom og ved bufféområdet. I tillegg til god håndvask etter toalettbesøk, er det viktig å bruke håndsprit også. 

Parfyme og parfymerte produkter

Av hensyn til andre pasienter og allergikere, anbefaler vi at du ikke benytter parfyme eller andre sterkt parfymerte produkter som aftershave eller andre toalettsaker. 

Andre hensyn til allergikere

Har du hund eller andre kjæledyr, tenk på at du ikke tar med deg klær som har vært i kontakt med disse. Vi ønsker at sykehuset skal være en mest mulig allergifri sone.

Reis kollektivt til oss 

Kollektivtilbudet til LHL-sykehuset gjør det enkelt å komme til oss, både ved hjelp av buss, tog og fly.

Ved mye smitte i samfunnet må du begrense bruk av kollektiv transport.

Ta bussen

Det er to bussholdeplasser rett ved LHL-sykehuset Gardermoen

 • Lokevegen
 • Grønvold

Herfra kan du komme deg til og fra Oslo lufthavn Gardermoen, Jessheim stasjon, og Eidsvoll stasjon. I tillegg går det en rekke lokalbusser, som vil bringe deg til og fra sykehuset. 

Ta toget

Det går tog til og fra Jessheim stasjon, og Oslo lufthavn Gardermoen. Både nordgående og sørgående trafikk stopper her. Fra togstasjonen går det busser til sykehuset. 

 • Fra Oslo til Oslo lufthavn Gardermoen: R10, R11, L12 og Flytoget
 • Fra Oslo til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Dal til Jessheim stasjon: L13
 • Fra Eidsvoll til Oslo lufthavn Gardermoen, R10, R11, L12

Få dekket reiseutgifter (pasientreiser)

Reiser du til og fra offentlig godkjent behandling, kan du ha rett til å få dekket reiseutgifter. Hovedregelen er at du får dekket reisen din med en standardsats per kilometer, uavhengig av transportmiddel.

Gå til helsenorge.no for å søke om å få dekket reiseutgifter. Du kan søke etter at du har vært til behandling, senest innen seks måneder. 

Se også pasientreiser.no, telefon: 05515

Parkering 

Ved sykehuset er det parkeringsområde for pasienter, pårørende og besøkende. Vi anbefaler likevel alle å benytte seg av kollektivtilbudet så langt det lar seg gjøre. Slik reiser du hit.

 • El-bil: 20 plasser med ladestasjon, hvorav to er tilrettelagt for funksjonshemmede.
 • Handicap: 12 parkeringsplasser merket for funksjonshemmede
 • MC: 12 plasser til motorsykler.

Mot avgift alle dager kl. 00-24. Du kan betale på betalingsautomat, eller på autopay.io innen 48 timer etter parkeringen.

Priser

Kr 15 per påbegynte halvtime.

Maks døgnpris kr 170 ved sammenhengende parkering.