Hopp direkte til innhold

Smittevern

Av hensyn til våre pasienter, og smittesituasjonen i samfunnet, har vi strenge smittevernstiltak på sykehuset. Les om smittevern på sykehuset.

Viktig melding

Tilbud til pårørende

Pga pandemien og hensyn til smittevern er det nå besøksforbud på LHL-sykehuset Gardermoen. Det betyr at pasienter ikke kan ha besøk, og pårørende kan ikke være med under opphold her.

Vi vet at hverdagen som pårørende kan være krevende. Du er derfor velkommen til å besøke og bo på LHL-sykehuset Gardermoen under hele utrednings- eller behandlingsoppholdet. Her vil du få råd, kunnskap og informasjon som kan gjøre hverdagen som pårørende enklere.

Undersøkelser viser at det kan være svært positivt for pasienter å ha med seg ektefelle eller annen familie/pårørende under sykehusoppholdet. Derfor har du som pårørende også en svært betydningsfull plass i behandlingen vår.

Pårørende er velkomne til å overnatte hos oss.

De fleste pårørende vil gjerne hjelpe

Men mange vet ikke helt hvordan. Mange pårørende savner informasjon, og gir uttrykk for at det å få informasjon gir trygghet. Mer informasjon om sykdommen gjør det lettere å være en god støttespiller.

Det er heller ikke alltid enkelt å ta vare på seg selv midt i en krevende hverdag. Mange sliter med dårlig samvittighet hvis man gjør noe på egenhånd. Men det er viktig å hente seg inn for å kunne gi noe. Ingen er utømmelige på omsorg!

Endel pårørende føler seg alene. Ved å være med andre i samme situasjon kan man dra nytte av andres erfaringer og få mulighet til å sette ord på det man opplever. Vår erfaring er at det gjør godt å dele tanker og erfaringer med andre.  

Å leve med en kronisk sykdom rammer ikke bare den enkelte, men også de pårørende. Derfor tilbyr vi kurs, pårørendedager og samtaler.

Lærings- og mestringssenteret - LMS

LMS-senteret får du som pasient eller pårørende møte helsepersonell som kan gi informasjon og bistand i å håndtere langvarig sykdom og helseforandringer

Kontakt oss

Epost

E-post:

Telefon

Telefon: 67 02 35 80