LHL

Hopp direkte til innhold

Smittevern: Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding

Mellom 8 og 25 % har irritabel tarm

Til tross for at lidelsen er en av de vanligste fordøyelsesplagene i Norge, kjenner man ikke fullt ut hva som er årsaken til irritabel tarmsyndrom.

Irritabel tarmsyndrom (IBS) forbindes ofte med stress, og endringer i nervesignalene hjernen sender til tarmen. Tilstanden er vanlig og anslås å ramme mellom 8-25 % av den norske befolkningen.

Begge kjønn og alle aldre

Irritabel tarmsyndrom kan ramme begge kjønn og personer i alle aldre. Det er likevel en litt større andel kvinner enn menn som har diagnosen. Ofte debuterer irritabel tarm i barneårene eller starten av voksenlivet, men det kan også komme senere.

De vanligste symptomene på irritabel tarm er:

  • Endret avføringsmønster
  • Diaré
  • Forstoppelse
  • Smerter eller ubehag i magen
  • Mye tarmluft
  • Oppblåsthet

Har du ubehag i fordøyelsessystemet kan det være lurt å kontakte lege. Vi tilbyr mage- og tarmutredning med kort ventetid og du trenger ikke henvisning fra fastlege.

Kontakt oss

Ikke oppgi dine sykdoms- eller helseopplysninger i skjemaet. Slike detaljer drøftes under konsultasjon.

Ved å fylle ut og sende inn skjema gir jeg samtykke til at mine persondata kan sendes via denne sikre (krypterte) løsningen.

Kontakt oss

Kirurgisk poliklinikk: 67 02 33 00

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim