LHL

Hopp direkte til innhold

Smittevern: Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding

Brystbrann og sure oppstøt

Disse plagene er svært vanlige og skyldes dårlig lukkemekanisme mellom spiserøret og magesekken. Når trykket i magesekken stiger skal denne mekanismen hindre surt innhold fra magesekken i å komme opp i spiserøret.

I de fleste tilfeller kan disse plagene bedres med såkalte konservative tiltak. Eksempler på dette kan være vektnedgang og justering av kostholdet. Man kan også redusere plager ved å heve hodeenden på senga. Om man fortsatt har plager kan syrereduserende medisin bedre problemene for de fleste.

 

Allikevel er det noen som ikke blir helt bra. Det kan være fordi medisinen ikke virker godt nok, man ikke tåler medisinen eller at man får oppstøt som er plagsomt selv om det ikke er surt. I disse tilfellene kan en operasjon være aktuell.

 

Vi har bred erfaring i operativ behandling for disse plagene, og kan gjerne ta en prat med deg. Om vi finner at operasjon kan være aktuelt vil vi gjennomføre noen undersøkelser for å sikre at vi opererer på riktig indikasjon. Disse inkluderer gastroskopi, pH-måling (syremåling) og manometri (trykkmåling i spiserøret). I noen tilfeller kan det være aktuelt med ytterligere undersøkelser før vi bestemmer oss for kirurgi.

Kontakt oss

Kirurgisk poliklinikk: 67 02 33 00

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim