LHL

Hopp direkte til innhold

Smittevern: Vi har åpent for fysisk oppmøte, og følger retningslinjene for smittevern.

Skal du til undersøkelse, behandling eller innleggelse må du begrense antall nærkontakter siste 10 dager i forkant. Begrens bruk av kollektiv transport ved mye smitte i samfunnet. Se også anbefalinger for risikogrupper (fhi.no) og lokale smittevernregler i Ullensaker.

Se vår temaside om koronavirus.

Viktig melding

Stressmestring kan bedre IBS

Mange som har IBS opplever symptomforverring når de blir stresset. Stressmestringsteknikker som pusteøvelser, meditasjon og yoga kan derfor gi positive virkninger for mange.

Symptomene ved IBS lindres ofte ved avgang av luft og avføring. I tillegg kan forandring i kosthold og livsstil bidra til at symptomene forsvinner. Stress, bekymring, spenninger, angst og hverdagsproblemer vil hos mange utløse mageplager, men slike tilstander regnes likevel ikke som årsaker til mageplagene. Å ha kontroll på stressnivået i kroppen vil likevel kunne bidra til en bedre hverdag.

Ufarlig, men ubehagelig

IBS er ufarlig, men det er en kronisk og tilbakevendende tilstand. Personer med irritabel tarm har ikke økt risiko for å utvikle andre sykdommer, men den psykiske belastningen det er å ha langvarige plager kan være stor.

Har du ubehag i fordøyelsessystemet kan det være lurt å kontakte lege. Vi tilbyr mage- og tarmutredning med kort ventetid og du trenger ikke henvisning fra fastlege. Vi arrangerer også jevnlige livsstilskurs og partier med medisinsk yoga.

Kontakt oss

Kirurgisk poliklinikk: 67 02 33 00

Adresse: Ragnar Strøms veg 10, 2067 Jessheim. Reise hit

Postadresse: Postboks 103 Jessheimbyen, 2051 Jessheim