Hopp direkte til innhold

Psykiske reaksjoner

Hjertet er ikke hvilket som helst organ i kroppen. Det er selve blodpumpa og livsnerven vår. Mange hjertesykdommer kommer veldig brått på. Fra den ene dagen til den neste kan du gå fra å være frisk og sprek til å ha et redusert funksjonsnivå. Dette kan være krevende å takle.

Deprimert etter hjerteoperasjon

Mange spørsmål kan surre rundt i hodet etter en operasjon. Du får gjerne tanker om hvordan det skal gå med familien din, jobben og livet for øvrig. Med kort liggetid på sykehus kan psykiske reaksjoner først komme etter utskriving. Noen får angstreaksjoner og engstelse, andre kan bli nedstemte, irritable og deprimerte en periode.

Det er viktig å komme gjennom de følelsesmessige reaksjonene på en bra måte, for først da vil du være klar for eventuelle livsstilsendringer, som for eksempel røykeslutt. 

Under et rehabiliteringsopphold som er spesielt tilrettelagt for hjertesyke, kan du få støtte til å komme gjennom psykiske reaksjoner og forberede deg på å mestre hverdagens utfordringer. Noen må leve med litt redusert helse, mens andre vil etter oppholdet føle seg sprekere enn på lenge.