Hopp direkte til innhold
Hjertekampen v2

Om Hjertekampen

Hjertekampen er en gratis og lavterskel treningsapp fra LHL.

3 x 30 minutter trim i uken vil gjøre underverker for din egen helse – og for folkehelsen i Norge. Det kan være en rask gåtur, enkle intervalløvelser eller styrketrening.

Presentasjon av Hjertekampen

Passer for alle

Programmet har som mål å forbedre hjertehelsen (kondisjon), og forutsetter at deltakerne trener tre halvtimer per uke. De enkelte treningsøktene, som er tilpasset alt fra inaktive til folk i normalt god form, inneholder en kombinasjon av enkle intervall- og styrkeøvelser som demonstreres i korte videosnutter.

I tillegg til LHLs fysioterapeut, Ona Eklund, bidrar også Marit BreivikCarl-Erik TorpVladimir VukicevicSusann Goksør Bjerkrheim og Øystein Pettersen i treningsvideoene. Mentaltrener Gyrid Beck Solberg inspirerer deltakerne til å yte maks og holde ut, mens hjertespesialist dr. Wasim Zahid forklarer sammenhengene mellom treningsinnsats og helse.

Alle profiler

Ernæringsfysiologer i LHL, Mills og Haugen-gruppen står bak programmets kostholdsråd og oppskrifter.

Folkehelse med LHL

Hjertekampen er en naturlig videreføring av LHLs mangeårige engasjement for - og fokus på - folkehelse, en av grunnpilarene i organisasjonens arbeid siden starten i 1943.

Møt ekspertene

LHLs fysioterapeut Ona, kjente idrettshelter, lege og din egen mentaltrener viser øvelsene og rehabteamet ved LHL-sykehuset hjelper deg med å gjennomføre øktene. Du møter dem i Hjertekampens treningsvideoer, blogger og livesendinger. Disse vil gi deg gode tips og påfyll av motivasjon.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp

Fotball

Midtbanespiller Carl-Erik spilte to sesonger for SK Brann, til han fikk hjertestans i en kamp og ble tvunget til å legge opp som 26-åring i 2011.

Han er i dag engasjert i arbeidet med å finansiere og utplassere hjertestartere i samarbeid med LHL.

I Hjertekampen er ekspertkommentatoren opptatt av å inspirere andre med kronisk sykdom og/eller funksjonsbegrensning til å trene ut fra egne forutsetninger.

Marit Breivik

Marit Breivik

Håndball

Marit er tidligere landslagsspiller og scoret 286 mål på 139 kamper. Hennes karriere som landslagstrener er uten sidestykke i norsk idrettshistorie; i perioden 1994–2009 ledet hun håndballjentene til 13 medaljer i internasjonale mesterskap inkludert OL-gull, VM-gull og 2 EM-gull.

Kåret til Årets trener tre ganger og av Kongen utnevnt til ridder av 1. klasse av St.Olavs Orden for “hennes innsats som rollemodell i norsk idrett”.

Øystein Pettersen

Øystein Pettersen

Skiløper

Øysteins fremste bragd er OL-gull i ski lagsprint i 2010 sammen med Petter Northug. Han har også 7 pallplasser fra WC i sprint. I tillegg har han vunnet flere rulleskirenn og markert seg i langløp.

Øysteins gode humør og replikker har gjort ham til en populær TV-profil, foredragsholder og podcaster.

Vladimir Vukicevic

Vladimir Vukicevic

Hekkeløper

Vladimir spesialiserer seg på 60 og 110 m hekk, har norsk rekord på begge øvelsene og har så langt vunnet 10 NM-titler. Målene hans er å kvalifisere seg til finaler i internasjonale mesterskap og springe sine beste løp i disse.

I Hjertekampen bidrar Vladimir med øvelser for å utvikle eksplosiv styrke og en matoppskrift (!).

Susann Goksør Bjerkrheim

Susann Goksør Bjerkrheim

Håndballspiller

Susann spilte for klubbene Bækkelaget og Nordstrand, og var kaptein for det norske håndballandslaget fra 1993–2000.

I løpet av sin landslagskarriere scoret hun 844 mål på 296 kamper.

Hun har vunnet flere mesterskapsmedaljer, blant annet to OL-sølv (1988, 1992) og VM-gull med landslaget i 1999.

Dr Wasim Zahid

Dr Wasim Zahid

Hjertespesialist

I tillegg til å jobbe som lege, er Wasim en aktiv skribent, foredragsholder og forfatter.

Wasim var tidlig ute med å ta i bruk sosiale medier, og er også en kjent tv-profil innen sitt fagfelt.

Gyrid Beck Solberg

Gyrid Beck Solberg

Mentaltrener

Gyrid har mer enn 20 års erfaring som mentaltrener, foredragsholder, forfatter og motivator. Hun brukes som veileder/coach av flere kjente profiler innen kultur, idrett og næringsliv.

Gyrids mantra er at du må ta ansvar for din egen fremgang – “det er meg det kommer an på!

Ona Eklund

Ona Eklund

Fysioterapeut i LHL

Ona er fysioterapeut og instruktør som jobber for LHL.

Ona er sertifisert instruktør i mensendieck, en treningsform som øker kroppsbevissthet/funksjonalitet via øvelser for hele kroppen med fokus på riktig muskelbruk i kombinasjon med bevissthet på pust og avspenning.