Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Ona Eirin Ulimoen Eklund
Foto: Ruben Ropstad

Et bedre liv med et sterkere hjerte

Bli med på Hjertekampen – en halvtime med trening tre ganger i uka gir deg et sterkere hjerte, mer overskudd og reduserer risikoen for å utvikle alvorlig sykdom.

Passer for alle

Målet med Hjertekampen er å forbedre din hjertehelse. Uavhengig av om du trenger en ny giv, er på rett vei eller har god flyt har vi øvelser som passer for deg. 

Hånd holder telefon med Hjertekampen-appLast ned Hjertekampen (gratis)

Få tips, treningsprogram og inspirerende videoer rett på telefonen.

Last ned fra AppStore  Tilgjengelig på GooglePlay

Hjertekampen er en naturlig videreføring av LHLs mangeårige engasjement for - og fokus på - folkehelse, en av grunnpilarene i organisasjonens arbeid siden starten i 1943.

Aktiv i hverdagen

For å oppnå god helse, og for å redusere risikoen for blant annet hjerte- og karsykdom, anbefaler Verdens Helseorganisasjon (WHO) at man ukentlig er fysisk aktiv 150–300 minutter på moderat intensitet eller 75–150 minutter på høy intensitet, eller en tilsvarende kombinasjon av fysisk aktivitet med moderat og høy intensitet. Moderat intensitet tilsvarer aktiviteter hvor man opplever seg lett andpusten og kan snakke i korte setninger. Høy intensitet tilsvarer aktiviteter der man opplever seg andpusten til svært andpusten, kun kan si «ja» eller «nei» og har rask puls.

Retningslinjene anbefaler også regelmessig aktivitet som gir økt muskelstyrke for alle aldersgrupper. I tillegg anbefales å redusere stillesittende atferd! 

Små bevisste endringer vil gjøre deg langt mer aktiv i hverdagen. Du kan for eksempel velge å gå trapper i stedet for å ta heis, gå eller sykle i stedet for å kjøre bil. Du kan velge en parkeringsplass eller et busstopp lenger unna, gjøre hagearbeid, koste gårdsplassen, måke snø osv. Kanskje kan fysisk aktivitet og samvær med familie og venner kombineres? Eller kan du planlegge å være fysisk aktiv mens barna er på trening eller korpsøvelse?

Jo mer du bruker kroppen fysisk i hverdagen, desto større er helsegevinsten.

Trening

Ønsker du ytterligere helsegevinst og å bli i bedre form? Bytt ut litt av hverdagsaktiviteten med mer systematisk trening for å få bedre utholdenhet, styrke og balanse. I Hjertekampen-appen finner du varierte treningsøkter og øvelser som vil øke din styrke, utholdenhet og kondisjon, bevegelighet og balanse.

Type aktivitet og intensitet må tilpasses til hver enkelt, ut fra alder, sykdom, tidligere funksjonsnivå, mål videre, og ikke minst interesser.

Uansett utgangspunkt vil alle merke fremgang ved økt fysisk aktivitet.