Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Focaccia

Grov focaccia

Tid 120 + minutter Porsjoner Oppskriften gir omtrent 30 stykker og dekker en liten langpanne

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2 ss olje
  • 400 g siktet hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, gjerne grov
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • Oliven i skiver
  • Evt. tørkede urter som oregano, timian eller rosmarin. 

Tilberedning

Kok opp vann og bland det med kaldt vann fra springen, slik at det til sammen blir 5 dl lunkent vann.

Bland de tørre ingrediensene og tilsett vann og olje.

Rør sammen – enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.

Hev i ½–1 time, til dobbelt størrelse.

Hvelv deigen over i en bakepapirkledd liten langpanne og hev i ½ time.

Ha på oliven og tørkede urter dersom du ønsker. Trykk oliven godt ned i deigen.

Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter.