Grov focaccia
120 + minutter
Oppskriften gir omtrent 30 stykker og dekker en liten langpanne
Ingredienser
- 5 dl vann
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ss olje
- 400 g siktet hvetemel
- 200 g sammalt hvete, gjerne grov
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- Oliven i skiver
- Evt. tørkede urter som oregano, timian eller rosmarin.
Tilberedning
Kok opp vann og bland det med kaldt vann, slik at det til sammen blir 5 dl lunkent vann.
Bland de tørre ingrediensene og tilsett vann og olje.
Rør sammen – enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt klissete.
Hev i ½–1 time, til dobbelt størrelse.
Hvelv deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir og hev i ½ time.
Ha på oliven og tørkede urter dersom du ønsker. Trykk oliven godt ned i deigen.
Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter.