Fiskegryte på asiatisk vis
30 minutter
4 porsjoner
Ingredienser
- 500 g ørret/laks i terninger, evt. scampi/reker
- 2 ts karri
- ½ banan
- 1 fiskebuljongterning
- 1 ss olje
- 1 løk, finhakket
- 1 stor purre, i tynne ringer
- 3 fedd hvitløk, presset
- 1 paprika, velg farge selv
- 1 boks lett kokosmelk (ca 3 dl), alt. kan lettmelk brukes
- ½–1 fersk chili
- 3–4 dråper tabascosaus (smak til forsiktig)
- Evt. litt pepper
Tilberedning
Fres karri og smuldret buljongterning i oljen, sammen med en halv moset banan, ca. 1 minutt.
Tilsett løk, purre, hvitløk og paprika og la alt surre i et par minutter.
Hell over melken og kok opp.
Smakssett med pepper, chili, tabasco og evt. noe mer karri. Dette er sterke kryddersorter så smak til litt forsiktig.
Tilsett så fisk/reker å la disse trekke noen minutter.
Alternativt kan gulrot, sukkererter, sellerirot, brokkoli etc. brukes som grønnsaker.