Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Fiskesuppe

Fiskegryte på asiatisk vis

Tid 30 minutter  Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 500 g ørret/laks i terninger, evt. scampi/reker 
  • 2 ts karri
  • ½ banan
  • 1 fiskebuljongterning
  • 1 ss olje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 stor purre, i tynne ringer
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 1 paprika, velg farge selv
  • 1 boks lett kokosmelk (ca 3 dl), alt. kan lettmelk brukes
  • ½–1 fersk chili
  • 3–4 dråper tabascosaus (smak til forsiktig)
  • Evt. litt pepper

Tilberedning

Fres karri og smuldret buljongterning i oljen, sammen med en halv moset banan, ca. 1 minutt. 

Tilsett løk, purre, hvitløk og paprika og la alt surre i et par minutter. 

Hell over melken og kok opp. 

Smakssett med pepper, chili, tabasco og evt. noe mer karri. Dette er sterke kryddersorter så smak til litt forsiktig. 

Tilsett så fisk/reker å la disse trekke noen minutter. 

Alternativt kan gulrot, sukkererter, sellerirot, brokkoli etc. brukes som grønnsaker.