Hopp direkte til innhold
Hjertekampen
Pita med fyll
Foto: Sandie Clarke, unsplash.com

Fiskekaker i pitabrød

Tid 30 minutter. Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 600 g ren filet av rød og/eller hvit fisk
  • 3 egg
  • 3 ss potetmel
  • 1 purre, finhakket
  • Ca. ½ dl kald lettmelk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts malt pepper

Smak til med chili, hvitløk, ingefær  etc. etter ønske

Tilberedning

Del fisken i små terninger. 

Finhakk purre og evt. hvitløk, ingefær  og/eller chili. 

Bland fisk, purre og hvitløk/chili/ingefær sammen med egg, potetmel, melk og krydder i en bolle. For finere farse, bruk stavmikser. 

Form farsen til kaker.

Stek kakene i olje, på svak til middels varme, til de er pent brune og gjennomstekte. 

Server gjerne nystekte i grovt, varmt pitabrød. Fyll pitabrødet med salatblader, tomat, løkringer etc. så det blir godt med grønnsaker i porsjonen. Prøv gjerne ingefærrelishen som smakfullt tilbehør.